preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen Svjetski i Europski tjedan novca 2021.

Autor: Nada Ratković, 28. 3. 2021.

Svjetski i Europski tjedan novca 2021. obilježen je u našoj školi pod nazivom „Čuvajte sebe, pazite na svoj novac".

Cilj obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna je podizanje svijesti učenika o važnosti novca, financijskog opismenjavanja i financijskog zaključivanja. Organizirana su brojna predavanja i radionice uživo za maturalne razrede i online u virtualnoj učionici za nezavršne razrede.

U obilježavanju su sudjelovali učenici 1.b. 2.a, 2.b., 3.a, 3.m i 4.a koji se obrazuju za zanimanje ekonomist, komercijalist i turističko–hotelijerski komercijalist u organizaciji nastavnice Nade Ratković, prof. mentor.

Tjedan novca u školi je započeo predavanjem „Povijest novca“ za učenike 1. b razreda u virtualnoj učionici na satu Računovodstva. Učenici su na vrlo inovativan i kreativan način uz upotrebu raznih digitalnih alata izradili i objavili svoje edukativno-informacijske materijale.

Učenici drugih, trećih i četvrtih razreda su sudjelovali na predavanjima "Financijska pismenost i mladi" i "Pametna štednja i ulaganje" u sklopu nastavnih predmeta Računovodstvo, Statistika i Društveno odgovorno poslovanje. Provedeno je istraživanje o financijskoj pismenosti s ciljem odgovornijeg financijskog ponašanja mladih.

Učenici su u virtualnim učionicama na virtualnom zidu - Padletu ostavili svoje poruke povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca.

Poveznica: https://padlet.com/etwinningnada/wuh5nbzvtpcsgxhj

Svoje primjere dobre prakse su podijelili s učenicima u školi i izvan škole. Na ovaj način kroz primjere dobre prakse uspjeva se pratiti i provjeriti ostvarivanje zadanih ishoda u online okruženju koristeći inovativne metode poučavanja provodeći vrednovanja ishoda svojih nastavnih predmeta. 

Učenički radovi, digitalni posteri, digitalne brošure, umne mape, videa i plakati su izrađeni u alatima: Powtoon, Lino, Issue, PowerPoint, Canva, Popplet, Glogster i Piktochart. 

Video u digitalnom alatu Canva: https://youtu.be/_ywRROQr6Gc

Izradila: Učenica 2.a razreda Ana Marija Lagator

Animirani film u Powtoonu: https://bit.ly/3u27EfG

Osim aktivnosti provedenih u školi, učenici su se aktivno uključili na međunarodnoj razini. Cijeli thedan je popračen od svečanog otvorenje Svjetskog i Europskog tjedna novca koje je započelo  webinarom Global Launch of Global Money Week 2021 dana 22. ožujka u 12.00 sati (CET) do svečanog zatvaranja tjedna 28. ožujka.

Ove godine je Tjedan novca kao događaj i poseban zbog međužupanijske i kolegijalne suradnje učenika i nastavnika iz šest srednjih škola. Organizatorica međužupanijskog povezivanja škola iz Sinja, Drniša, Splita, Zadra i Vrgorca je nastavnica ekonomske grupe predmeta iz Drniša, Martina Jerković univ.spec.oec. s ciljem zajedničkog obilježavanja Europskog tjedna novca

Prvo predavanje je održala Hrvatska gospodarska komora, dana 24. ožujka s partnerima na temu "Štednja i potrošnja novca".

Drugo predavanje je održala Hrvatska narodna banka 26. ožujka na temu "Uvođenja eura u Republici Hrvatskoj".

Online predavanja su održana putem platforme Zoom-a uz sudjelovanje predstavnika Hrvatske gospodarske komore, Addiko bank, Uniqa osiguranje i predstavnike Hrvatske narodne banke.

Na predavanjima je sudjelovalo ukupno 220 učenika, a sudjelovali su učenici strukovnih zanimanja iz Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije. Krajnji rezultat ove inicijative je jačanje međužupanijske suradnje i diseminacije znanja među učenicima i nastavnicima.

Svjetski i Europski tjedan novca organiziran je i obilježen na eTwinningu za projektne partnere i sve zainteresirane sudionike putem Adobe connect sastanaka na eTwinning platformi.

U sklopu eTwinning projekata "All Days together" i "History and Business" učenici su obilježili tjedan raznim projektnim aktivnostima.

Više o događaju u svijetu i Europi pročitati na:

www.globalmoneyweek.org  i  www.europenmoneyweek.eu.

Galerija učeničkih radova je u izradi.
Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju