preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

vijesti

DRŽAVNA MATURA 2019./2020.

U prilogu se nalazi kalendar za ljetni rok i i nekoliko važnih obavijesti.

                                                                                Ispitna koordinatorica

 

OBAVIJEST - DRŽAVNA MATURA

KALENDAR I VREMENIK PROVEDBE ISPITA DRŽAVNE MATURE U ŠK. GOD. 2019./2020. – LJETNI ROK

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objavljeni su novi  ispitni katalozi za državnu maturu 2012./2013.  U njima možete saznati sve o području ispitivanja, opisu i bodovanju svakog pojedinog ispita, vidjeti primjere zadataka, primjere i upute za pisanje eseja... Imate i novi ogledni ispit iz hrvatskog jezika.

Proučite kataloge kako biste znali što možete očekivati na ispitu.

 


Predprijave ispita državne mature

U tijeku su predprijave ispita državne mature. Ako već niste, razmislite koje razine ispita i koji izborni predmet želite polagati. Pogledajte na stranici Postani student koje su razine tražili pojedini studiji prošle šk. god. i svakako pogledajte ispite s prethodnih rokova radi procjene težine ispita.

 


 

Kalendar  polaganja ispita državne mature u šk. god. 2012./2013.

 

 

Objašnjenje rang-lista

Objašnjenje načina generiranja rang-lista možete pročitati ovdje. Napominjemo da se u ovoj oglednoj fazi svi kandidati nalaze na rang-listama bez obzira na to jesu li ili nisu zadovoljili preduvjete. Također, rangovi su izračunati prema trenutnomu bodovnom stanju koje će se drastično mijenjati.

I u ovoj oglednoj fazi svi su kandidati brisani s rang-lista studijskih programa koje su na listi prioriteta postavljene niže od studijskoga programa na kojemu se kandidat prema trenutnomu privremenom broju bodova, "nalazi unutar upisne kvote": Još jednom naglašavamo da se trenutačno "unutar upisne kvote" može biti i bez zadovoljenih preduvjeta, što u fazi privremenih i konačnih rang-lista neće biti slučaj.

Objavljeno: 23.2.2012, 15:30

Privremeno bodovno stanje i ogledne rang liste

Danas su na poveznici Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima objavljene ogledne rang-liste i privremeno bodovno stanje. Važno je napomenuti da će se bodovno stanje i ogledne rang-liste kontinuirano mijenjati kako budu pristizali novi podatci (ocjene iz srednje škole, rezultati državne mature, natjecanja, ispunjeni preduvjeti, rezultati dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti itd.). Bodovno stanje i ogledne rang-liste osvježavat će se svakoga punog sata.

Na rang-listama nalaze se ovogodišnji učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj i oni kandidati izvan redovitoga sustava obrazovanja Republike Hrvatske kojima su Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja ili Središnji prijavni ured verificirali osobne podatke.

Kandidatima koji su prošlih godina polagali ispite državne mature u ovome su trenutku uračunati bodovi iz posljednje kalendarske godine polaganja. Ako ovi kandidati budu i ove godine polagali iste ispite državne mature, računat će im se ovogodišnji rezultat.

Objavljeno: 22.2.2012, 15:13


 

Obavezno pročitati!

Preporuke za rješavanje ispita iz Matematike


Objavljen je Vodič kroz ispite državne mature 2011./2012

U njemu možete pronaći sve o vremenu i načinu provedbe ispita, tipovima zadataka, onime što se od vas na ispitu očekuje i priboru koji smijete koristiti.

 


.
U prilogu imate primjer jedne prijave.

Važno je da razumijete da su prijavljene one razine koje su crveno zaokružene. To su uvijek one koje koje su navedene u stupcu "Razina", a ne one navedene pod rednim br. 1-10 (te se odnose na pojedine izabrane studije).

Pogledajte i što vam se nalazi u tablici izbornih predmeta. Kad vi odaberete studij, on vam automatizmom dodaje predmete koji su njegov zahtjev; nevolja je što ih automatizmom NE briše. To znači da morate sami obrisati izborni predmet kojeg ne želite polagati klikom na naredbu "Obriši" desno od izabranog predmeta.


U inbox-u facebook stranice Dm-bana Josipa Jelačića možete ostaviti poruku koordinatoru ako imate pitanja, nejasnoća ili tehničkih poteškoća vezanih za državnu maturu.

Oni koji ne koriste facebook mogu uputiti pitanje na mail tanja.cacija@skole.hr


 


Državna matura iz engleskog jezika - esej na pregled!

Paper Rater  je besplatna aplikacija koja će pronaći pravopisne, gramatičke i leksičke greške u vašem eseju i predložiti ispravke. Aplikacija također analiza originalnost vašeg sastavka te upozorava na plagijat.

Dovoljno je kopirati pisani rad, odabrati vrstu sastavka i predati ga na analizu. Rezultat je odmah vidljiv.


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa objavilo je Pravilnik o polaganju državne mature.

  

  

 

Profesionalno usmjeravanje

  učenika završnih razreda

          srednjih škola

https://e-usmjeravanje.hzz.hr

https://e-usmjeravanie.hzz.hr/Predanketa

Google tražilica

    

Popis udžbenika 2023/2024
UPISI 2023./2024.
Uplatnica za duplikat razredne svjedodžbe
Uplatnica za duplikat završne svjedodžbe
 

 

IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju