2021-05-05 14:00:00

Europski tjedan Poduzetništva 2021.

U Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića Sinj obilježen je Europski tjedan poduzetništva. Učenici 3.a razreda koji se obrazuju za zanimanje ekonomist s nastavnicom Nada Ratković, prof. mentor su prihvatili poziv Europske poslovne škole iz Zagreba i pridružili se obilježavanju Europskog tjedna poduzetništva pod nazivom COVID-19 I PODUZETNIŠTVO: BIOETIČKI, DRUŠTVENI, TEHNOLOŠKI I OBRAZOVNI IZAZOVI I PRILIKE. 

U sklopu nastavnog predmeta Vježbenička tvrtka (grupa A), učenici i nastavnica su online sudjelovali na okruglom povodom Europskog tjedna poduzetništva.

Tema okruglog stola je bila COVID-19 I PODUZETNIŠTVO: BIOETIČKI, DRUŠTVENI, TEHNOLOŠKI I OBRAZOVNI IZAZOVI I PRILIKE u organizaciji EBUS - Europska poslovna škola Zagreb. Okrugli stol se održao 05. svibnja 2021. od 11:30 do 13:00 sati.  

Događaj je se odvijao u Europskoj poslovnoj školi Zagreb a oni koji nisu mogli prisustvovati su se mogli pridružiti online preko platforme MS Teams.
Okrugli stol je moderirao je Dubravko Murgić, struč. spec. oec., pred. (Europska poslovna škola Zagreb).

Učenici su imali priliku od vrhunskih stručnjaka i poduzetnika upoznati posljedice  pandemije COVID-19 na poduzetništvo, obrazovanje i gospodarstvo RH u cjelini.

Sudionici okruglog stola:

izv. prof. dr. sc. Sunčana Roksandić (Pravni fakultet u Zagrebu) Gaela Gotwald, MA (umjetnica i bivša ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika) dr. sc. Zoran Aralica, znan. sav. i v. pred. (Ekonomski institut Zagreb) Vitomir Tafra, mag. oec., znan. sav. i v. pred. (Institut za obrazovanje za poduzetništvo) dr. sc. Ivica Katavić, prof. v. š. u trajnom zvanju (Europska poslovna škola Zagreb)

Zahvaljujemo organizatoru EBUS što nam je omogučio sudjelovanje na velikom poduzetničkom događaju.

Autor: Nada Ratković


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj