2021-05-24 19:13:00

Projekt međuškolske suradnje "Različiti a ipak slični-rastimo kroz struku III. susret - Tradicija i struka u srcu Jadrana

Dana 24. svibnja 2021. godine održan je treći susret sudionika međužupanijskog projekta "Različiti a ipak slični – rastimo kroz struku", čije su projektne aktivnosti započele u rujnu ove školske godine kroz suradnju naše škole sa Komercijalno- trgovačkom školom Split i Srednjom školom Biograd na Moru.

Zbog epidemioloških razloga, počeli smo, ali nažalost i završili ovaj međužupanijski projekt virtualno. Domaćin ovog susreta je bila Srednja škola Biograd na Moru gdje smo kroz aktivnosti pod nazivom Tradicija i struka u srcu Jadrana virtualno otplovili u ovaj prekrasni gradić bogate povijesne i kulturne tradicije. Učenici su kroz predavanja i radionice upoznali školu domaćina, kulturnu baštinu i gastronomiju te glavne gospodarske subjekte toga kraja. Susret je protekao u ugodnom ozračju, a učenici su provjerili svoja nova znanja kroz zanimljive kvizove.

Što su učenici i nastavnici iz  Srednje škole Biograd na Moru za nas pripremili pogledajte na virtualnoj ploči Padlet:

https://padlet.com/davorkademo/ho24xnrnm57yjxrl

Kroz projektne aktivnosti pod nazivom Tradicija i struka u srcu Jadrana učenici i nastavnici Srednje škole Biograd na Moru su učenike i nastavnike sudionike projekta virtualno upoznali sa Školom i prekrasnim gradićem bogate povijesne i kulturne tradicije.

Učenici su kroz predavanja i radionice upoznali Školu domaćina, kulturnu baštinu i gastronomiju te glavne gospodarske subjekte toga kraja.

Susret je protekao u ugodnom ozračju, a učenici su provjerili svoja nova znanja kroz zanimljive kvizove.

Nositelji projekta u našoj školi su nastavnice Nada Ratković, prof. mentor i Marija Šimunović, prof. mentor, a sudionici su učenici 1.b, 2.b smjera Komercijalist i učenici 2.kh razreda smjera Kuhar.

Zahvaljujemo svim sudionicima projekta na uzbudljivom putovanju kroz projektne zadatke predstavljanja tradicije, kulturnih običaja, gastronomije i gospodarskih obilježja svoga zavičaja koji su nas, iako različite, zbližili kroz struku.

Sad nam samo vi nedostajete!

Radujemo se novom projektu u sljedećoj školskoj godini 2021./2022.

https://youtu.be/_SM9WnX45Vg

Autor: Nada Ratković


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj