2021-10-21 20:36:00

'72 sata bez kompromisa'

'72 sata bez kompromisa' je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj 1995. godine kada je nekoliko mladih odlučilo pronaći način kako potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebice onima na marginama društva - diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

A od tada već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama preobražavaju svoju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. 

 

 

 

Naš grad već nekoliko godina sudjeluje u širenju humanosti kroz ovaj projekt. Među mladim volonterima je bio veliki broj učenika naše škole i profesor Goran Batarelo. Ponosni smo što svake godine broj zainteresiranih učenika raste, posebno u ovoj školskoj godini u kojoj smo pokrenuli Školski volonterski klub.   Od 14. do 17. listopada naši učenici su pokazali veliko srce kuhanjem, bojenjem, kopanjem, ljudskom toplinom…Zagrlili su srcem mnoge potrebite i mijenjali na bolje društvo u kojem živimo. Bravo!

 S vjerom u humanost stvarat ćemo nove prilike za djelovanje!

 


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj