2023-03-14 14:58:55

Odličan uspjeh učenika SSS Bana Josipa Jelačića Sinj na manifestacij ‘Gastro, kreiraj sam’

U hotelu Amphora u Splitu jučer je bio završni dan manifestacije ‘Gastro, kreiraj sam’, natjecanja učenika završnih razreda srednjih strukovnih škola turističkog i ugostiteljskog smjera iz cijele Hrvatske.

Kroz ukupno 5 disciplina, koje su obuhvatile područja predstavljanja turističke destinacije, izrade jela i koktela s potpisom te vještina posluživanja, tijekom četiri dana znanje i umijeće odmjerilo je oko 200 učenika iz 20-tak škola. Već je postala tradicija da na ovakvim i sličnim manifestacijama sudjeluju i učenici SSŠ bana Josipa Jelačića Sinj i osvajaju najznačajnija odličja, a tako je bilo i ovaj put.

U kategoriji kuhara, pod vodstvom mentorice prof. Marije Šimunović, nastupili su Ante Krolo i Renato Domazet Lošo koji su se okitili zlatnom medaljom osvojivši prvo mjesto. Njihova disciplina imala je naziv ‘Tko će brže, tko će bolje’.

Srebrno odličje i osvojeno drugo mjesto osvojile su učenice hotelijerskog smjera Lara Barać i Anđela Zebić. One su se natjecale u kategoriji ‘Postavka stola za svečani meni’, a njihova mentorica je prof. Katarina Sablić.

Osim još jednog velikog uspjeha na natjecanju na kojem su pokazali veliko znanje, učenici ove škole sa svojim mentorima na najbolji mogući način predsavili su i promovirali svoju školu, Sinj i cijelu Cetinsku krajinu, kao značajne gastronomske i turističke destinacije.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama.

 

 


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj