2021-03-30 10:00:00

Novi uspjeh ‘Jelačićevih povjesničara’

U Osnovnoj školi Visoka u Splitu 12. ožujka 2021. održano je Županijsko natjecanje iz povijesti u kategoriji znanja na kojem su sudjelovali i Josip Domjanović, Marina Vučković i Karla Matas, učenici Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića u Sinju.

Josip i Marina dijelili su treće mjesto, dok je Karla zauzela sedmo mjesto. Mentor učenika i voditelj sekcije ‘Jelačićevi povjesničari’ je Stjepan Marković, profesor savjetnik.

Sinjski učenici natjecali su se protiv najboljih gimnazijalaca Splitsko-dalmatinske županije, koji predmet Povijest uče četiri godine, dok se nastava Povijesti u strukovnim školama odvija u trajanju od dvije godine. Neravnopravnost u natjecanju razvidnim čini veličinu uspjeha naših vrijednih učenika.

Županijsko natjecanje učenika u kategoriji ‘Samostalni istraživački radovi učenika’, u kojoj su naše učenice Jelena Buljan i Anamaria Gojun tri godine za redom pobjeđivale, ove godine, kao ni prethodne, zbog epidemioloških mjera nije održano.

Josip Domjanović pozvan je na državno natjecanje iz povijesti za koje u ovom trenutku nije poznato na kakav način će se održati. Želimo Josipu puno uspjeha.


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj