2020-11-25 12:51:00

Poziv na sudjelovanje u Europskom statističkom natjecanju

Državni zavod za statistiku i u školskoj godini 2020./2021., unatoč svim izazovima, nastavlja s provedbom nacionalne faze Europskoga statističkog natjecanja Kao i prošlih godina, natjecanje će u nacionalnoj fazi imati dva kruga, a najbolji hrvatski srednjoškolci dobit će priliku odmjeriti snage s europskim kolegama u europskoj fazi natjecanja. Sve faze natjecanje će se i nadalje provoditi online, čime je kontakt među učenicima sveden na najmanju moguću mjeru.

Prijaviti se mogu svi učenici koji pohađaju bilo koju redovitu srednju školu u Hrvatskoj. S obzirom na različitu razinu znanja, učenici se mogu prijaviti u dvije kategorije, ovisno o razredu koji pohađaju. Kategorija A namijenjena je učenicima 3. i 4. razreda, a kategorija B učenicima 1. i 2. razreda srednjih škola. Učenici mogu sudjelovati u ekipama koje mogu činiti od jednoga do tri učenika te ne moraju nužno pripadati istoj školi, nego samo istoj kategoriji. Svaka ekipa mora imati nastavnika koji će imati ulogu mentora ekipe, pratiti rad učenika te im pomagati u izvršavanju zadataka. Broj sudionika odnosno ekipa iz iste srednje škole nije ograničen, kao ni broj ekipa koje prati isti mentor, dok učenici mogu sudjelovati samo u jednoj ekipi. O pobjednicima natjecanja odlučivat će ocjenjivački žiri, dok će javnost ponovno imati priliku izabrati najbolje prezentacije po njihovu izboru.

Naime, nakon provedene predselekcije, deset najboljih ekipa iz svake kategorije konkurirat će za Nagradu javnosti. Ovogodišnje prijave počele su 25. studenoga 2020. i traju do 23. prosinca 2020., a svi zainteresirani mentori svoje ekipe mogu prijaviti na internetskoj stranici natjecanje.dzs.hr.

Održavanje prvog kruga natjecanja: od 18. siječnja 2021. u 11 sati do 1. veljače 2021. u 11 sati. Objavljivanje rezultata prvog kruga natjecanja: 3. veljače 2021. u 15 sati

Sve informacije u vezi s provedbom nacionalne i europske faze natjecanja možete pronaći na internetskoj stranici natjecanje.dzs.hr, a za sva eventualna dodatna pitanja možete nam se obratiti na adresu elektroničke pošte natjecanje@dzs.hr. U prilogu vam šaljemo poziv za sudjelovanje u Statističkom natjecanju i plakat ovogodišnjeg natjecanja.

Pozivaju se učenici i nastavnici da prihvatite izazov sudjelovanja na Statističkom natjecanju.


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj