preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježen Dan Škole i Dan otvorenih vrata

Autor: Nada Ratković, 18. 5. 2022.

U prostorijama Srednje strukovne škole ban Josip Jelačić Sinj danas je svečano obilježen Dan škole u okviru kojega je upriličen Dan otvorenih vrata. Manifestacija je održana u sklopu Europskog tjedna vještina 2022. godine.

U prostorijama Srednje strukovne škole ban Josip Jelačić Sinj danas je svečano obilježen Dan škole u okviru kojega je upriličen Dan otvorenih vrata. Manifestacija je održana u sklopu Europskog tjedna vještina 2022. godine.

Dan škole je poseban dan u životu i radu svih koji borave u školi. To je dan kojim se slavi sve učenike koji trenutačno pohađaju školu i sve generacije koje su iz škole izašli, a svakako, misleći na budućnost, i one koji će tek postati dio zajednice – kako učenike, tako i nastavnike, ali i sve one koji za školu marljivo rade. Ovo je manifestacija kako bi se prezentirala strukovna zanimanja u školi.

I ove godine, Dan škole proslavljen je u znaku pozitivnog ozračja, dobre atmosfere, širom otvorenih vrata za sve koji su poželjeli doći i sudjelovati u svemu što je pripremljeno.

Ravnatelj škole Stipe Ivišić, u obraćanju okupljenima, iskazao je zahvalu svima koji su dio škole, bilo kao učenici ili kao profesori.

‘Na temeljima međusobnoga poštovanja i razumijevanja, uvažavajući razlike i individualne posebnosti, škola nudi mnoštvo različitih programa prilagođenih tržištu rada, kao i mogućnosti nastavka školovanja’, poručio je ravnatelj Ivišić.

Također, Ivišić je naglasio da se u školi konstantno radi na popularizaciji strukovnih zanimanja, modernizaciji, internacionalizaciji strukovnoga obrazovanja i osposobljavanja i razvoju kvalitete odgojno – obrazovnog procesa i sustava, koristeći inovativne metode poučavanja i suvremene digitalne tehnologije.

Učenici sa mentorima ostvaruju zavidne rezultate na županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima u svim općeobrazovnim i strukovnim disciplinama.

Ovogodišnji rezultati učenika na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2022. pokazatelj su marljivog rada i velikog ulaganja nastavnika u nova znanja i vještine učenika. Škola je zato prepoznatljiva u Hrvatskoj, Europi, na globalnoj razini i nositeljica je mnogih oznaka kvalitete Hrvatskog i europskog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Odlazak učenika na Erasmus + mobilnost u Portugal je dodatno izbrusio vještine učenika.

Nakon uvodnog izlaganja ravnatelja, nastavio se bogati program manifestacije s glazbenim performansom učenice Hane Ivković, pedagoga Josipa Alebića, profesora Ljubomira Erdeleza i profesorice Helene Balajić. Manifestaciju je moderirala profesorica Nada Ratković.

U okviru Dana otvorenih vrata upriličene su prezentacije trogodišnjih, četverogodišnjih i petogodišnjih strukovnih zanimanja. Kroz prezentaciju zanimanja Turističko – hotelijerski komercijalist i konobar, učenici su izrađivali koktele i bezalkoholne barske mješavine uz mentorstvo profesora Mate Vrgoča. Kuhari su pripremali male ukusne zakuske uz mentorstvo profesora Gorana Batarela i Zdravka Hrgovića. Prodavači su prezentirali svoje prodajne vještine, a kroz prezentaciju zanimanja ekonomist i komercijalist prezentirale su se vježbeničke tvrtke. Umijeće su prikazali i kozmetičari u trend šminkanju i masaži uz mentorstvo profesorice Jelene Poljak. Frizeri su predstavili struku izradom upleta, pletenica te dnevnih frizura uz mentorstvo profesorice Antonije Bikić Šušnjara.

Prezentiran je istraživački rad iz povijesti ‘Ciglana u Sinju’, učenika Leonarde Vuković i Mate Domjanovića. Podsjećamo, učenici su ovim radom osvojili prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz povijesti u kategoriji samostalnih istraživačkih radova, a zatim i peto mjesto u istoj kategoriji na Državnom natjecanju održanom u Krku, u travnju, ove godine. Mentor učenika je prof. Stjepan Marković.

U školskoj knjižnici bilo je ‘živo’ pod kreativnim vodstvom profesorica Anđele ŠusteIvane Cvitković i knjižničarke Branke Vlastelice Čelik. Duhom smo odletjeli u Zemlju Izlazećeg Sunca. Učenici su se okušali u izradi origamija i pisanju tradicionalne japanske poezije haikua. Spojili smo antiku i avangardu kroz stvaranje blackout poezije i razgranatih latinskih izreka.

Uz mentorstvo profesora Željka Cvitkovića Đone, učenice Klara Prolić, Sara Šarić i Ana Milošević izradile su promotivni video ‘Naša škola iz perspektive učenika’. Učenice su na kreativan i domišljat način predstavile školu onako kako je učenici vide iz svojih doživljaja, saznanja i digitalnih tragova na Internetu. Video je premijerno objavljen i na YouTube kanalu škole te ga možete vidjeti na poveznici:

 https://www.youtube.com/watch?v=cCX6asNmi_A .

Svečano je predstavljen mural u učionici informatike 1, autorski rad učenica Lane Mastelić i Mie Jukić Bračulj uz mentorstvo profesora Željka Cvitkovića Đone. Učenice su na temu ‘Digitalna tehnologija i učenici’ izradile vrlo lijep mural na kojem ne misle stati. Želja im je oslikati još jedan zid škole na temu Grad Sinj kao svoj doprinos modernom uređenju škole.

Uz mentorstvo profesora Željka Cvitkovića Đone, u informatičkoj učionici 1 održao se Školski turnir u igranju računalnih igara u LAN mreži. Turnir je odigran u dvije kategorije. U pojedinačnoj kategoriji dominantno je pobijedio učenik Mateo Mudnić, dok je u timskoj kategoriji bilo vrlo izjednačeno i uzbudljivo. Nakon ‘pripetavanja’ pobijedio je tim učenika s profesorom Mislavom Grčićem Rakom.
Cijeli događaj je bio uživo na školskoj društvenoj mreži Instagram gdje možete vidjeti fotografije i videa sa današnjeg događaja.

U školskoj knjižnici profesorice Jelena Poljak, Nada Ratković, Marija Šimunović i Željka Vuko diseminirale su Erasmus + projekt ‘Discover your opportunities – brush your skills’. Učenici sudionici projekta, koji su proveli u Portugalu 21 dan, svoja pozitivna iskustva i impresivne dojmove predstavili su učenicima i gostima. Predstavljeni su i eTwinning projekti škole i projicirana su videa prezentacije s ‘WorldSkills Croatia 2022.’ državnog natjecanja strukovnih učenika.

U učionicama u prizemlju i ekonomskom kabinetu organizirani su i nagradni kvizevi, Kahoot, Sudoki i Vježbenička tvrtka s bogatim nagradama za učenike. Kviz za Vježbeničku tvrtku u worldwallu izradile su učenice Andrea PoljakMarta Poljak i Laura Radanović. Aktivnosti su proveli profesori Ivica Borić, Ruža Gudelj i Marijana Bilandžić. Nagrade su primile učenice Ana ČovoLucija BaraćPetra Podrug i Lea Vitić.

Učenicima i gostima Vodič kroz školu je bila profesorica Željka Vuko. Cijela manifestacija je popraćena bogatim glazbenim programom.

SSŠ Bana Josipa Jelačića doista je škola koja svojim primjerom širi obzore i gradi budućnost.

Vrata naše škole otvorena su svima – svaki učenik dobit će neprocjenjiv dar – neotuđivo znanje i vještine, ali i čvrsto vodstvo i dragocjen savjet. Spremni smo za izazove koje donosi neizvjesna budućnost. Promičemo i vjerujemo u temeljne vrijednosti koje se ne mijenjaju – obrazovanje i ljudskost iznad svega – poruka je upućena iz škole.

Zahvaljujemo ravnateljima, stručnim suradnicima, nastavnicima osnovnih škola s područja grada Sinja, OŠ Marko Marulić, OŠ Ivan Lovrić i OŠ Fra Pavla Vučkovića što su se odazvali našem pozivu i posjetili školu zajedno s učenicima osmih razreda i roditeljima.

Autor: Nada Ratković, prof. mentor
UPISI 2022./2023.
Popis udžbenika 2022/2023
IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju