preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

Međuškolski i međužupanijski projekt - “Povijesna, kulturna i ekonomska obilježja naše županije”

Autor: Nada Ratković, 4. 3. 2023.

Početkom listopada 2022. godine Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića pokrenula je novi međuškolski i međužupanijski projekt pod nazivom “Povijesna, kulturna i ekonomska obilježja naše županije” koji će se realizirati u školskoj godini 2022./2023. Nositeljica projekta u našoj školi je profesorica Nada Ratković, prof. mentor.

Početkom listopada 2022. godine Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića pokrenula je novi međuškolski i međužupanijski projekt pod nazivom “Povijesna, kulturna i ekonomska obilježja naše županije” koji će se realizirati u školskoj godini 2022./2023.

Cilj projekta je upoznati vršnjake iz srodnih strukovnih škola te im predstaviti povijesna, kulturna i ekonomska obilježja svoje županije. Ovim projektom želimo razvijati suradnju strukovnih škola na međužupanijskoj razini te jačati digitalne i strukovne kompetencije.

Nositelj projekta u našoj školi je profesorica Nada Ratković, prof. mentor.

Naši projektni partneri su: Komercijalno-trgovačka škola Split (nositelj projekta: Marija Istenić, prof. savjetnik i Ivana Čota, prof. mentor), Srednja škola Biograd na moru (nositelj projekta: Davorka Demo, prof. izvrsni savjetnik) i Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik (nositelj projekta: Anita Grbić, prof. savjetnik).

Učenici naše škole koji sudjeluju u projektu su učenici 2.a razreda koji se obrazuju za zanimanje ekonomist. Projekt je pokrenut u sklopu nastavnog predmeta "Društveno odgovorno poslovanje" kao sastavni dio školskog kurikuluma.

Surađujući na različitim aktivnostima učenici će se baviti gospodarskim temama i učiti o povijesnim, kulturnim i prije svega ekonomskim obilježjima svoga kraja.

Naglasak je na sljedećim aktivnostima:

 • istraživanje i predstavljanje zanimljivosti svoga zavičaja s
 • povijesnog, kulturnog i gospodarskog stajališta
 •  rad na različitim ekonomskim temama
 • rad u grupama na povijesnim, kulturnim i gospodarskim
 • aktivnostima zajedničkim za sve škole sudionice
 •  otkrivanje, istraživanje ​​i stvaranje digitalnih materijala
 • dijeljenje iskustva i razmjena uradaka
 •  suradnja tijekom uzastopnih aktivnosti i video konferencija
 • tijekom kojih učenici mogu komunicirati, razmjenjivati iskustva i
 • svoje uratke,
 • izrada kviza znanja
 • rad učenika na zajedničkoj e-knjizi koristeći različite online alate

Suradnjom na projektu učenici će razmjenjivati iskustva s učenicima drugih strukovnih škola na međužupanijskoj razini, razvijati kritičko mišljenje, kreativnost, inovativnost, međusobnu komunikaciju, suradnju, timski rad i osjećaj odgovornosti.​

Učenici će razvijati i druge vještine poput medijskih, komunikacijskih, prezentacijskih, poduzetničkih, socijalnih i digitalnih što je i cilj projektne nastave. Učenici i nastavnici škola sudionica će se povezati, podijeliti iskustva i zajedno razvijati pozitivno radno okruženje. Imati će priliku otkrivati, istraživati ​​i stvarati digitalne materijale, dijeleći iskustva i razmjenjujući svoje uratke. Zajednički će učiti i provoditi planirane projektne
aktivnosti.

Dana 4. ožujka 2023. preko ZOOM aplikacije održan je zajednički sastanak na kojem su dogovarane daljne aktivnosti vezane za projekt, rokovi u kojima se aktivnosti trebaju odraditi, a dogovorili smo i sljedeći zoom sastanak s našim učenicima.

Radujemo se daljnjoj zajedničkoj suradnji.

Autor: Nada Ratković, prof. mentor
Google tražilica

    

Popis udžbenika 2023/2024
UPISI 2023./2024.
Uplatnica za duplikat razredne svjedodžbe
Uplatnica za duplikat završne svjedodžbe
 

 

IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Rujan 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju