preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

Videokonferencija u sklopu TCU 2020.- Učimo zajedno kako učiti

Autor: Nada Ratković, 2. 10. 2020.

U sklopu 14. Tjedna cjeloživotnog učenja dana 01. listopada u 14.00 sati održana je videokonferecija pod nazivom „Učimo zajedno kako učiti“, uživo online preko platforme MS Teams putem poveznice na službenoj stranicihttp://www.cjelozivotno-ucenje.hr/ucimo-zajedno-kako-uciti/​  u trajanju od 5 sati.

 

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Nastavnici naše škole tradicionalno svake godine obilježavaju i sudjeluju u nacionalnoj kampanji u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, organiziranjem različitih aktivnosti (predavanja, radionice, izložbe.,..).

Zbog trenutne situacije izazvane korona virusom ove godine smo organizirali nešto potpuno novo, otvoreni javni događaj  koji se održao uživo u virtualnom okruženju online.

Svi zainteresirani sudionici su u sklopu 14. Tjedna cjeloživotnog učenja 2020,  dana 01. listopada u vremenu od 14 do 19. sati imali priliku pratiti videokonferenciju s pet izvrsnih predavača i poslušati vrlo zanimljiva i edukativa predavanja uživo i to online preko platforme za virtualne konferencije MS Teams putem poveznice na službenoj stranici:

http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/ucimo-zajedno-kako-uciti/​

Obilježavanje 14. Tjedna cjeloživotnog učenja je službeno prijavljeno kao događaj na nacionalnoj razini i svi zainteresirani sudionici diljem naše zemlje i šire su se mogli slobodno pridružiti videokonferenciji.

Događaj "Učimo zajedno kako učiti" u sklopu TCU 2020,  je veoma važan jer daje odgovor na pitanje: Zašto je važno učiti cjeloživotno?

Kao odgovor smatra se komunikacija, suradnja, razmjena ideja, znanja i iskustava, konstruktivne rasprave i razmjena sadržaja koji i jesu ključ uspjeha suvremenog nastavnika 21. stoljeća. 

Dakle, važna je međuškolska suradnja nastavnika koja uz predani rad nastavnika uključuje prihvaćanje promjena i razvoj digitalnih kompetencija.

 

Nastavnik 21. stoljeća je suočen s različitim izazovima, a načini učenja nisu jednaki kod svih nastavnih predmeta. Razvoj novih tehnologija, pristup informacijama i obrazovnim sadržajima otvara nove mogučnosti za razvoj suvremenih trendova u obrazovanju. U suvremenoj nastavi stavlja se naglasak na prilagodbu aktivnim oblicima učenja i poželjno je da nastavnici metode učenja češće mijenjaju i dopunjuju s drugim metodama poučavanja i prikladnom digitalnom tehnologijom kako bi se podigla razina motivacije učenja i ostvarili planirani odgojno-obrazovni ishodi učenja i očekivanja međupredmetnih tema.

Zavirite u videokonferenciju:

1. Predavanje: Kroz nove tehnologije...

Predavači: Marija Istenić, prof. mentor i Vanja Perković, prof. savjetnik

Komercijalna i trgovačka škola Split, Vrijeme: 14.00-15.00

2. Predavanje: Učimo zajedno: od ideje do realizacije

Predavači: Nada Ratković, prof. mentor i Suzana Mikulić, prof. savjetnik


Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj i Ekonomsko upravna škola Split Vrijeme:15.00-16.00

3. Predavanje: Snimanje videolekcija u MS PowerPoint aplikaciji
Predavač: Ivica Borić, prof.mentor

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj, Vrijeme:16.00-17.00

4. Predavanje: Aplikacija Google Jamboard
Predavač: Željko Cvitković-Đone, prof.mentor

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj, Vrijeme:17.00-18.00

5. Predavanje: Projektni zadaci i način njihovog vrednovanja
Predavač: Davorka Demo, prof.savjetnik

Srednja škola Biograd na Moru, Vrijeme:17.00-18.00

Zahvaljujemo svim predavačima na uloženom trudu, izvrsnim predavanjima, novim informacijama i primjerima dobre prakse koje su nesebično podijelili s nama.

Još malo....
 

Nastavimo i dalje učiti zajedno kako bi bolje učili 

jer učiti se može i treba učiti cjeloživotno.KROZ MEĐUŠKOLSKU SURADNJU DIJELIMO PRIMJERE DOBRE PRAKSE!
Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju