preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

European Quality Label

Autor: Nada Ratković, 28. 10. 2020.

Našoj školi stigla je prva European Quality Label - Europska oznaka kvalitete za eTwinning projekt "Life & Money"

Škola je nagrađena Europskom etiketom kvalitete za izvrsnost rada u eTwinning projektima. To znači da su naš rad, rad naših učenika i naše škole prepoznati na najvišem europskom nivou. Hvala svim nastavnicima dragim kolegama, vrijednim učenicima i divnim projektnim partnerima: Branko Rumenović, Fatma Demir Kul Edy Bellatalla Lemia Sert, Ramune Jukneliene, Cojocari Ludmila, Ana Maria Cercel, Zdenka Marton, Anita Čorak, Martina Čiček, Raquel Lombardi! Projekt je prijavljen za COMET nagradu i eTwinning European Prize 2021.

Suradnja nastavnika iz Ogulina, Litve, Rumunjske, Portugala, Sinja i ostalih traje već neko duže vrijeme. Nastavnici u svoju suradnju uključuju i učenike koji zahvaljujući toj suradnji usvajaju nova znanja i vještine. Osim nastavnog sadržaja potrebnog za predmet u školi, učenici razvijaju i druge vještine poput jezičnih, poduzetničkih, socijalnih i digitalnih kompetencija. Projekt omogućava upoznavanje drugih kultura i običaja, uvažavanje međusobnih razlika te širi njihove horizonte.

Iako su učenici i nastavnici već surađivali online preko eTwinning platforme, dolazak pandemije korona virusa i prelazak cjelokupne nastave na daljinu, dovelo je nastavnike ali i učenike u potpuno novu situaciju. Iskustvo iz prijašnjih suradnji na eTwinningu pomoglo je učenicima i nastavnicima da se što prije prilagode novonastaloj situaciji. Suradnja se nastavila online i sve aktivnosti su se odvijale virtualno. Kroz virtualnu suradnju, učenicima se dala prilika da na novi, no već poznati način savladavaju nastavne sadržaje, ali i pridonose realizaciji projekta.

Tijekom projekta korištene su suvremene nastavne metode i razni oblici aktiviranja učenika, izrađene su brošure i materijali za interaktivnost projekta radi boljeg usvajanja financijskih, poduzetničkih, ljudsko-pravnih, političkih i društvenih znanja, vještina i vrijednosti kod učenika o važnosti novca, financijskog opismenjavanja i financijskog zaključivanja. Učenici Andrija, Anđela, Antonia, Ema, Gabrijela, Josip, Katja, Mateo, Mirna i Tonija aktivno su doprinijeli međunarodnom projektu, uspješno su proveli planirane aktivnosti projekta s partnerima iz ostalih zemalja sudionica. Na završetku projekta svi sudionici su prezentirali prikupljene podatke i diseminirali rezultate. U projektu se isprepleću sve međupredmetne teme: Osobni i socijalni razvoj, Održivi razvoj, Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije, Učiti kako učiti, Zdravlje, Poduzetništvo i Građanski odgoj i obrazovanje.

Projekt je omogućio još bolje ostvarivanje ishoda učenja u Računovodstvu i svim strukovnim predmetima. Učenici su u virtualnom okruženju, putem platforme Zoom, zajedno sa učenicima iz partnerskih škola sudjelovali u mnogim online predavanjima. U okviru projekta stvaralo se sigurno okruženje za razvoj i razmjenu iskustava učenika i nastavnika. Sudionici projekta naučili su komunicirati sa svojim kolegama na način da razvijaju kritičko mišljenje, kreativnost, maštu, radoznalost, međusobnu komunikaciju, suradnju, timski rad i odgovornost. Učenici su objavljivali sve svoje uratke na eTwinning Twinspaceu.

Zbog svoje kvalitete projekt je nagrađen u Litvi, Portugalu i Hrvatskoj, što daje motivaciju učenicima i nastavnicima za daljnju virtualnu suradnju.

Ovaj je projekt puno više od „običnog projekta“. Nastavnicima i učenicima dao je sasvim novi pogled na online obrazovanje, no ne samo na obrazovanje, nego i na činjenicu da su svi dionici u projektu jednako važni i da svi sinergijskim djelovanjem mogu dati puno jedni drugima, ali i zajednici u cjelini. Zahvaljujući internetu ta zajednica čini veliki broj ljudi različitog stupnja obrazovanja, različitih zanimanja i dobnih skupina, no svi su ujedinjeni u činjenici da žele nastaviti suradnju na edukaciji i ekonomskom opismenjavanju naraštaja koji dolaze i koji će mijenjati svijet, nadamo se, nabolje.

 

Vaša škola je nagrađena Europskom etiketom kvalitete za izvrsnost rada u eTwinning projektima. To znači da su vaš rad, rad vaših učenika i vaše škole prepoznat na najvišem europskom nivou. Hvala svim nastavnicima mojim kolegama, učenicima i divnim projektnim partnerima: Branko Rumenović, Fatma Demir Kul Edy Bellatalla Lemia Sert Ramune Jukneliene Cojocari Ludmila Ana Maria Cercel Zdenka Marton Anita Čorak,Martina Čiček, Raquel Lombardi!

Poruka u e-mailu:

Dear Nada Ratković,

Congratulations! Your school has been awarded the European Quality Label for the excellence of  the work in the eTwinning project "Life & Money ".

This means that your work, the work of your students and your school have been recognised at the highest European level.

As a result you will receive a certificate which you can attach to your website(s) and  display in a prominent position in your school.

Also, your project will be displayed in a special area on the European Portal at www.etwinning.net.

Once again congratulations on this unique achievement and I hope that we may meet at one of the eTwinning events during the year.

Naša škola će nastaviti vrijedno raditi na novim eTwinning projektima i projektima koji su u tijeku.

eTwinning oznake kvalitete daju se nastavnicima sa izvrsnim eTwinning projektima. Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label - EQL) dodjeljuje Središnja služba za podršku (CSS).

Uvjeti:

  • projekt su za dodjelu europske oznake kvalitete predložile najmanje dvije nacionalne službe za podršku:
  • svaka nacionalna služba za podršku predlaže maksimalno 30% projekata prijavljenih za nacionalnu oznaku kvalitete
  • najmanje su dva projektna partnera osvojila nacionalnu oznaku kvalitete.

Tijekom provedbe eTwinning projekata, korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum. Suradnja i komunikacija među partnerskim školama kvalitetno je ostvarena. Tijekom provedbe projekata korišten je niz digitalnih alata. Rezultati projekata i diseminacija kvalitetno je predstavljena u odgojno-obrazovnoj ustanovi, na TwinSpaceu i u lokalnoj zajednici. Zadani ciljevi su ostvareni. Evaluacija i rezultati evaluacije prikazani su na Twinspaceu.

Hvala eTwinning i Agenciji za mobilnost i programe EU  što su prepoznali rad naših inovativnih i kreativnih učenika , rad nastavnika i rad naše Škole.

Dobitnici nagrada:

https://www.etwinning.net/en/pub/newsroom/highlights/european-quality-labels-2020.htm#c191
UPISI 2022./2023.
Popis udžbenika 2022/2023
IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju