preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

ZAVRŠEN EUROPSKI TJEDAN VJEŠTINA STEČENIH U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU 2020.

Autor: Nada Ratković, 13. 11. 2020.

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju 2020. obilježen je u našoj školi u razdoblju od 9. do 13. studenoga, putem mreže MS Teams u online formatu zbog sigurnosnih epidemioloških mjera. Za učenike i nastavnike manifestacija obilježavanja tjedna je svečano započela 9. studenoga, s videokonferencijom pod nazivom "Discover New Opportunities - Brush Your Skills" u sklopu istoimenog Erasmus+ projekta.  Dana 11. studenoga  održana je online videokonferencija pod nazivom "Digital & Green - In new normal time". Događanjima u online formatu predstavljen je niz projektnih aktivnosti, održana su brojna edukativna predavanja i inovativne i kreativne radionice, Navedenim aktivnostima u specifičnim uvjetima pronađen je balans između digitalnog i primjenjivo zelenih aktivnosti u "novom normalnom​". 

Kao službeni partner European Vocational Skills Week 2020, naša škola je dobitnica „Oznake kvalitete“ za 2020. godinu i nastavlja sa  aktivnim sudjelovanjem u istoimenom projektu. Ovogodišnja tema kampanje je Green and digital transition, SOO za zelenu i digitalnu tranziciju, u skladu s prioritetima Europske komisije povezanima s europskim zelenim planom i europskom pripremom za digitalno doba. S obzirom na to da je pandemija koronavirusa ozbiljno naštetila svim oblicima obrazovanja i osposobljavanja, ovo je prilika za novi pristup SOO-u koje će biti modernije, zanimljivije, fleksibilnije i značajnije. U razdoblju od 9.11.do 13.11. provodit će se niz aktivnosti i događanja koji će se odvijati u online formatu putem mreži zbog ograničenja vezanih uz bolest COVID-19, videokonferencije u online formatu. Slogan inicijative je "Otkrijte svoj talent".

Poveznica: 

http://ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr/?news_hk=1&news_id=905&mshow=1413#mod_news

Program događanja/aktivnosti:

European Vocational Skills Week 2020 (EVSW)

Srednja strukovna škola ban Josip Jelačić Sinj

9.11. - 13.11. 2020.

Online:

09.11.2020.

Discover your opportunities - brush you skills

11.30-16.00

Događaj: Erasmus+projekt: Istražimo nove mogućnosti - brušeći svoje vještine

Predavači: Jelena Poljak, Nada Ratković, Marija Šimunović, Željka Vuko

Organiziran je online događaj - webinar na platformi MS Teams otvoren za javnost, poštujući epidemiološke mjere COVID-19. Kroz online događaj promoviran je Erasmus + projekt „Istražimo nove mogućnosti - brušeći svoje vještine“ i naša strukovna škola. Svrha predstavljanja projekta Erasmus + je motivirati i povećati interes učenika za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, učenjem kroz rad stjecanjem novih strukovnih vještina korištenjem inovativnih tehnologija, potrebnih  na tržištu rada, implementirajući europsku dimenziju u obrazovanje, čime stječu nova znanja i vještine. Projektna nastava i mobilnost učenika i nastavnika u VET-u jedno je od najboljih rješenja za modernizaciju i popularizaciju strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Učenici 3.m razreda, zanimanje turističko-hotelijerski komercijalist

09.11.2020.

 Događaj: Digital & Green - In new normal time

15.00 - 17.00

Ovom  online aktivnosti predstavilo se  niz projektnih aktivnosti u specifičnim uvjetima u novom normalnom. Navedenim aktivnostima pronađen je balans između digitalnog i primjenjivo zelenih aktivnosti, a to su učenici postigli rješavajući različite projektne zadatke. Navedeni zadaci uključuju istraživački rad i vizualizaciju rezultata putem infografike. Predstavljeni su učenički radovi na digitalnim pločama Padleta i načini kako učenici razvijaju nove kompetencije u dva smjera: kritičko mišljenje o održivom razvoju i digitalne kompetencije. U sklopu aktivnosti održana su brojna predavanja i radionice. Događaj je vrlo važan za strukovno obrazovanje i osposobljavanje jer daje odgovor na pitanje zelene i digitalne tranzicije u novom normalnom.

09.11.2020.

Događaj:

Projekt međuškolske suradnje: E-učenik za zeleniju budućnost

15.00 - 17.00

U sklopu obilježavanja  EVSW 2020. predstavljen je projekt međuškolske suradnje triju strukovnih škola iz Splitsko-dalmatinske županije: Ekonomske i upravne škole Split, Komercijalno-trgovačke škole Split i Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića Sinj.

Nositelji projekta: Ekonomska i upravna škola Split, Ivana Ćikeš, prof. savjetnik, Komercijalno-trgovačka škola Split, Jasenka Rašetina, prof. savjetnik, Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj, Nada Ratković, prof.mentor.

Projekt se temelji na nastavnim temama stručnih predmeta srednje strukovne škole. Cilj projektnih aktivnosti je suradnja učenika s vršnjacima iz srodnih strukovnih škola i razvoj svijesti o održivom razvoju uz jačanje digitalne i strukovne kompetencije.  Zbog posebnih mjera povodom epidemije COVID-19 nije bilo moguće realizirati stručne posjete u živo, isti su se realizirali online u Europskom tjednu vještina stečenih strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem pomoću aplikacije za audio i video komunikaciju MS Teams.

Logo projekta:

Online aktivnosšću u sklopu Europskog tjedna vještina stečenih strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem predstavljen je projekt "E-učenik za zeleniju budućnost" i projektne aktivnosti u specifičnim uvjetima "u novom normalnom", a to su učenici postigli rješavajući različite projektne zadatke. Navedeni zadaci su uključivali projektni rad, suradnički rad, igrifikaciju, istraživački rad, izradu anketa, plakata, videa, prezentacija i kvizova. Predstavljeni su učenički radovi na digitalnim pločama Padleta i načini kako učenici razvijaju nove kompetencije. Svaka škola sudionica projekta je predstavila radove na virtualnoj ploči Padlet.

Online  predstavljanje projekta i projektnih aktivnosti

Predstavljanje projekta

Padlet ploča: https://bit.ly/36FTKpk

Video izrađen u Canvi: https://bit.ly/3lvjc7c​

Učenički radovi, Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

Učenici 2.a razreda, zanimanje ekonomist

Učenici 2.b razreda, zanimanje komercijalist

Predavač: Nada Ratković, prof.mentor

 Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

Učenici 3. razreda, smjer komercijalist

Predavač: Jasenka Rašetina, prof. savjetnik

Komercijalno-trgovačka škole Split

Učenički radovi, Komercijalno-trgovačka škola Split

Padlet ploča:https://bit.ly/38L87M4

ANKETA o Marjanu KTŠ: https://rb.gy/zmrdw5

Učenici 3. b i 3.d razreda, zanimanja ekonomist

Predavač: Ivana Čikeš, prof. savjetnik

Ekonomska i upravna škola Split

Padlet ploča: https://bit.ly/2KbEFo7

Učenički radovi, Ekonomska i upravna škola Split

Radom na projektu, učenici razvijaju nove kompetencije u dva smjera: kritičko mišljenje o održivom razvoju i digitalne kompetencije. 

09.11.2020.

Predavanje: Digitalni marketing

17.00 - 18.00

Predavanje za nastavnike i učenike na temu "Digitalni marketing" održale su nastavnice Marija Istenić, prof. mentor i Vanja Perković, prof. savjetnik iz Komercijalno-trgovačke škole Split gdje su nastavnice pružile učenicima opsežno znanje o svim vrstama marketinga, a posebna pažnja je posvećena tehnologiji, kanalima digitalne komunikacije te promjenama i pomacima koje oni izazivaju u sferi inovacija, dizajna proizvoda i usluga i razvoju kompanija. Nastavnice su naglasile kako digitalni marketing danas sve više postaje jedno od najtraženijih područja ekonomije.

Predavač : Marija Istenić, prof. mentor i Vanja Perković, prof.savjetnik

09.11.2020.

Predavanje: E - učenik u normalnom okruženju

18.00 - 19.00

Predavanje za nastavnike i učenike na temu "E - učenik "u novo normalnom" okruženju", u sklopu događanja "Digital & Green - In new normal time", održala je nastavnica Suzana Mikulić, prof. savjetnik iz Ekonomske i upravne škole Split. Nastavnica je sudionike upoznala s infografikom - vizualne prezentacije sadržaja, vrstama infografike, načinima kako vizualizirati i vrednovati sadržaj putem infografike, digitalnim alatima za izradu infografike, te zašto je koristiti u nastavi. Nastavnica je naglasila veliku važnost vizualizacije sadržaja, informacija, podataka putem infografike te kako postoji bezbroj mogućnosti primjene infografike u razlićitim nastavnim predmetima. Infografika je vrlo korisna kad želimo kompleksne informacije i složene podatke predstaviti na jednostavan i vizualno atraktivan način. Učenički radovi, infografike na temu „Koronavirus - zaštiti sebe i druge” predstavljeni su na digitalnoj ploči Padlet. 

Predavač: Suzana Mikulić, prof. savjetnik

Padlet ploča: https://bit.ly/2IApNPt

Učenički radovi: „Koronavirus - zaštiti sebe i druge” 

Ekonomska i upravna škola Split i Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

Navedeni zadaci uključuju istraživački rad i vizualizaciju rezultata putem infografike. Predstavljeni su učenički radovi na digitalnim pločama Padleta i načini kako učenici razvijaju nove kompetencije u dva smjera: kritičko mišljenje o održivom razvoju i digitalne kompetencije. 

9.11.2020.

Radionica: Diseminacija projekata

Climate Action Project, eTwinninig projects: Breathe deeply & Think clearly, All Days Together, History & Business, Prikazani organizmi na novcu, EU project:Greener Tomorrow

19.00 - 20.00

1. Diseminacija globalnog projekta: Climate Action Project

https://www.climate-action.info/user

2. Diseminacija eTwinning projekta:  Breathe deeply & Think clearly

https://live.etwinning.net/projects/project/229898

3. Diseminacija eTwinning projekta: All Days Together

https://live.etwinning.net/projects/project/224525

4. Diseminacija eTwinning projekta: History & Business

https://live.etwinning.net/projects/project/224627

5.Diseminacija eTwinning projekta: Prikazani organizmi na novcu

https://live.etwinning.net/projects/project/222543

6.Diseminacija EU projekta: Zelenije sutra

http://ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr/eu_projekt_zelenije_sutra

Na platformi eTwinning Live organiziran je događaj za etwinnere iz cijele Europe povodom obilježavanje Europskog tjedna vještina stečenih strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem.

eTwinning Live

https://live.etwinning.net/events/event/134017

Svi događaji u sklopu Europskog tjedna vještina stečenih strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem su službeno prijavljeni na web stranici Europske komisije:

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/events-and-activities_en 

Događaji su vrlo važni za strukovno obrazovanje i osposobljavanje jer daju odgovor na pitanje zelene i digitalne tranzicije u novom normalnom.

                                  #EUVocationalSkills,                                   

#DiscoverYourTalent

https://ec.europa.eu/social/vocational-skills-week/events-and-activities_en

Strukovno obrazovanje i osposobljavanje je pametan izbor.

Vodi do izvrsnosti u obrazovanju,

do kvalitetnih i dobro plaćenih  radnih mjesta te

veće mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja.

Autor: Nada Ratković
 

 

Profesionalno usmjeravanje

  učenika završnih razreda

          srednjih škola

https://e-usmjeravanje.hzz.hr

https://e-usmjeravanie.hzz.hr/Predanketa

Google tražilica

    

Popis udžbenika 2023/2024
UPISI 2023./2024.
Uplatnica za duplikat razredne svjedodžbe
Uplatnica za duplikat završne svjedodžbe
 

 

IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju