preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt "Različiti a ipak slični - rastimo kroz struku" - 2.susret

Autor: Nada Ratković, 19. 2. 2021.

Nakon uspješno realiziranog prvog virtualnog susreta u našoj školi, zajednička suradnja učenika i nastavnika srodnih strukovnih škola iz Splitsko-dalmatinske županije i Zadarske županije se nastavlja u sklopu međuškolskog projekta "Različiti a ipak slični – rastimo kroz struku", čije su projektne aktivnosti započele u rujnu. Zbog posebnih mjera povodom epidemije COVID-19 nije bilo moguće realizirati drugi stručni posjet uživo u Splitu, pa se isti realizirao online 19. veljače, pomoću aplikacije za audio i video komunikaciju Zoom.

Riječ je o projektu "Različiti a ipak slični – rastimo kroz struku", čije su projektne aktivnosti započele u rujnu. Projektni zadatak se realizira u I. i II. obrazovnom razdoblju u školskoj godini 2020./2021. Zbog posebnih mjera povodom epidemije COVID-19 nije bilo moguće realizirati prvi i drugi stručni posjet uživo u Sinju i Splitu, pa se isti realizirao online 23. prosinca  i 19. veljače, pomoću aplikacije za audio i video komunikaciju Zoom.

Cilj međuškolskog projekta je predstavljanje tradicije, kulturnih običaja i tradicionalnih jela svoga zavičaja te mogućnosti profesionalnog razvoja uz jačanje strukovnih i digitalnih kompetencija.

Projekt "Različiti a ipak slični - rastimo kroz struku" se temelji na temama stručno-teorijskih nastavnih predmeta iz područja Ekonomija, trgovina, ugostiteljstvo i turizam. U projektu sudjeluju učenici koji se obrazuju za zanimanje ekonomist, komercijalist i kuhar. 

Drugi virtualni susret, 19. veljače organizirala je Komercijalno-trgovačka škole Split, nositeljice projekta nastavnice Jasenka Rašetina i Andrea Braovac te učenici 2.C razreda smjera Komercijalist.

Učenici i nastavnice Komercijalno-trgovačke škole Split su za svoje partnere pripremili svečanu manifestaciju pod nazivom "Splitska tradicija i dišpet", u obliku izložbe radova učenika na virtualnom zidu Padleta, predavanja nastavnika i zajedničke radionice. 

Nakon kratke rasprave, učenici domaćini su upoznali vršnjake s školom, gradom i zavičajem. Uslijedili su primjeri dobre prakse na virtualnom zidu Padleta, kojima su učenici opisali bogatu tradiciju i kulturne običaje grada Splita i prikazali poznate osobe grada Splita (književnike, sportaše, pjevače...) tradicionalna splitska jela i pića na primjerima. Učenici su predstavili poznate osobe iz svog kraja s naglaskom na njihov profesionalni razvoj. Cilj je zajednički uočili sličnosti i razlike i kritički raspravili o izazovima i dobrobitima sličnosti i različitosti. 

Izložba radova učenika Komercijalno-trgovačke škole Split predstavljena je na virtualnom zidu Padlet koji je bio prepun iznenađenja.

Virtualni zid Padlet je bio prepun iznenađenja. 

Svi učenici su aktivno sudjelovali u aktivnostima projektnog tima, kritički raspravljali o prednostima zavičaja, važnosti očuvanja kulture i običaja kao i mogućnosti profesionalnog razvoja uz jačanje digitalnih i strukovnih kompetencija. Učenici su koristili različite digitalne 2.0 alate: Padlet, Canva, MS PowerPoint, Youtube, Powtoon i dr. Na taj način ostvareni su svi planirani ishodi za ovaj posjet.

Iz naše škole su sudjelovali učenici 1. b  i 2. b razreda zanimanja komercijalist i učenici 2. kh razreda zanimanja kuhar, zajedno s mentoricama, Nadom Ratković i Marijom Šimunović, nositeljicama projekta.

Projekt se nastavlja dalje u Srednjoj školi Biograd na Moru u svibnju. 

Radujemo se novom susretu. 
Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju