preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
Vijesti

Prvi zajednički virtualni sastanak sudionika projekta Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki

Autor: Nada Ratković, 11. 3. 2021.

Projekt Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki provodi se u organizaciji nastavnica ekonomske grupe predmeta Zorice Hrgovčić (Prva ekonomska škola, Zagreb) i Biljane Ilkoski (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar).

Cilj projekta je organizacija virtualnog sajma vježbeničkih tvrtki na kojem će učenici moći predstaviti: video o radu vježbeničke tvrtke, prezentaciju o društvenoj odgovovrnosti vježbeničke tvrtke i promidžbene materijale.

U projekt su se uključile nastavnice Nada Ratković, prof. mentor i Marija Šimunović, prof. mentor. Projekt se provodi kao eTwinning projekt na državnoj razini i u njega su uključene škole iz cijele Republike Hrvatske koje u izvođenju svog kurikuluma provode nastavni predmet Vježbenička tvrtka. 

Svaku vježbeničku tvrtku predstavlja grupa od tri učenika i mentor, a naš školski tim predstavljaju učenice 4.a razreda koje se obrazuju za zanimanje ekonomist u sastavu: Antonia Bulić, Tina Milanović i Klara Rosandić.

Mentorica učenicima je nastavnica Nada Ratković, prof. mentor, a ocjenjivačica je Marija Šimunović, prof. mentor. koja sudjeluje u vrednovanju pristiglih radova osim onih pristiglih iz škole koju predstavlja.

Za vrijeme trajanja projektnih aktivnosti svim nastavnicima će biti pružena podrška kroz virtualne sastanke i dijeljenje primjera dobre prakse.

Prvi zajednički virtualni sastanak sudionika projekta Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki, održao se u četvrtak 11. ožujka 2021.g. u 18 sati putem platforme ZOOM.

U projekt je uključeno 95 vježbeničkih tvrtka, 37 škola iz 33 grada iz cijele Hrvatske. 73 nastavnika (mentori i ocjenjivači) ekonomske grupe predmeta i 215 učenika koji se obrazuju za zanimanje ekonomist i sudjeluju u projektnim aktivnostima.

Voditeljice projekta su upoznale projektne partnere s nastankom ideje o projektu, ciljevima, ishodima projekta, planiranim rezultatima projekta i projektnim aktivnostima za mentore, ocjenjivače i učenike. 

Naglasile su važnost esigurnosti i zaštite autorskih prava u projektu.

Za sudionike koji po prvi puta sudjeluju u eTwinning projektima autorice su ih upoznali s načinom rada na eTwinning platformi i Twinspace-u.

Diseminacija projekta kao važna sastavnice eTwinning projekta provodit će se za vrijeme trajanja projekta i nakon završetka projekta. 

Projekt je od iznimne važnosti za učenike i nastavnike, a njime se želi potaknuti suradnja među sudionicima i natjecanje među vježbeničkim tvrtkama.

https://youtu.be/C0fKK_mb3A8

Voditeljice projekta su osigurale i prigodne nagrade od sponzora za tri najuspješnije vježbeničke tvrtke po prosudbi ocjenjivačkog odbora.

Sponzori: Školska knjiga, Mojati, Muzel iluzija Zagreb, Muzej čokolade Zagreb, Prima commerce. Projekt medijski pokrivaju Školska novine.

Više informacija o Virtualnom sajmu vježbeničkih tvrtki pronađite na sljedećim stranicama:

  • eTwinning portal

https://live.etwinning.net/projects/project/267302

  • intrnetska stranica:

https://virtualnisajamvjezbenickihtvrtki.weebly.com/

  • Facebook stranica

https://www.facebook.com/Virtualni-sajam-vje%C5%BEbeni%C4%8Dkih-tvrtki-101006455348442 

Najavljen je i skorašnji virtualni sastanak sa učenicima, sudionicima projekta i ocjenjivačima.

Autor: Nada Ratković
UPISI 2022./2023.
Popis udžbenika 2022/2023
IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju