preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Naslovnica
vijesti

Mreža čitanja - kviz znanja i kreativnosti

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 25. 5. 2023. 13:08

I ove godine učenice naše škole sudjelovale su u kvizu znanja i kreativnosti "Mreža čitanja" koji se odvija kroz tri razine. Na prvoj razini čitale smo roman "Živjeti" spisateljice Jelene Kastaneti koji nas je odmah oduševio. Na drugoj, regionalnoj razini, susrele smo se s romanom "Šest vrana". Kviz se sastojao od faktografskih pitanja, i onih vezanih za sadržaj oba romana.  Na trećoj nacionalnoj razini, uz te dvije knjige na popis pročitanih dodali smo i napeti roman "Voštani princ" domaćeg spisatelja Mira Morovića. Nakon što je kviz završen, imali smo mrežni književni susret sa Jelenom Kastaneti i Mirom Morovićem. Susret smo održali u prostoriji naše školske knjižnice, te smo imali prilike čuti životne priče naših književnika i pobliže shvatiti kako su nastali njihovi romani.

Ovim putem pozivamo sve učenike koji vole čitati da nam se pridruže sljedeće školske godine.

                                                                                           Ivona Tadić, 3.m

 [više]

Odlični rezultati učenika na državnom natjecanju Worldskills Croatia 2023.

Autor: Nada Ratković, 12. 5. 2023. 18:54

 [više]

DAN ŠKOLE I DAN OTVORENIH VRATA 2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željko Cvitković-Đone, 2. 5. 2023. 11:17

Pozivamo sve zainteresirane na proslavu Dana škole i Dana otvorenih vrata Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića koja će se održati 3. svibnja 2023. od 9:00 sati.
Dođite i provjerite zašto je naša škola - škola za budućnost. Učenici osnovnih škola, roditelji, profesori – svi su dobrodošli! Sudjelujte u raznim aktivnostima koje su pripremili vrijedni učenici i nastavnici, upoznajte strukovna zanimanja i uvjerite se u iznimnu kvalitetu obrazovanja koje pruža naša škola, uvijek u samom vrhu međunarodnih i nacionalnih natjecanja.

 

PROGRAM ZA DAN ŠKOLE I DAN OTVORENIH VRATA 2023.

 [više]

Mediji kao Sredstvo Diseminacije i Bolje Vidljivosti Projekta

Autor: Nada Ratković, 28. 4. 2023. 14:00

 [više]

FZ 2023 Radionica "Ne otuđuj se od prirode" (R1, R2, R3)

Autor: Nada Ratković, 28. 4. 2023. 13:30

 [više]

FZ 2023 Predavanje "Zelena i Inkluzivna Ekonomija" P4

Autor: Nada Ratković, 28. 4. 2023. 09:46

 [više]

FZ 2023 Predavanje "Zelena i Inkluzivna Ekonomija" P2 i P3

Autor: Nada Ratković, 25. 4. 2023. 09:30

 [više]

Predavanje: Prirodne boje za kosu

Autor: Željko Cvitković-Đone, 25. 4. 2023. 08:39

U sklopu obilježavanja Festivala znanosti Split 2023. u frizerskom kabinetu škole održano je predavanje Prirodne boje za kosu. Učenici, koji se obrazuju za zanimanje frizer i nastavnice Antonija Bikić Šušnjara i Željka Vuko su se uključili u borbu protiv predrasuda i neznanja te povezali prirodu, društvo, frizerske preparate i njihov utjecaj na okoliš i ljudsko zdravlje.

 [više]

Radionica: Izrada prirodne kozmetike - anticelulitni preparat

Autor: Željko Cvitković-Đone, 25. 4. 2023. 08:32

Naša škola se i ove godine uključila u obilježavanje Festivala znanosti u svojim prostorijama. Skupa s mnogim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima sudjeluje u promicanju znanosti i upozorava na važnost primjene znanstvenih spoznaja u svakodnevnom poslovnom i privatnom životu.

 [više]

FZ 2023 "Zelena i Inkluzivna Ekonomija" P1

Autor: Nada Ratković, 24. 4. 2023. 10:00

 [više]

FESTIVAL ZNANOSTI 2023-Priroda i Društvo

Autor: Nada Ratković, 23. 4. 2023. 09:30

Naša Škola se i ove godine tradicionalno uključila u obilježavanje Festivala Znanosti 2023 pod nazivom "Priroda i Društvo". Od 24.travnja do 28 travnja održat će se predavanja i radionice u prostorijama Škole.

 [više]

Predavanje "Put u Strukovnu Budućnost-Erasmus+"

Autor: Nada Ratković, 21. 4. 2023. 18:00

U sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja 2023, dana 21. travnja, održano je predavanje "Put u Strukovnu Budućnost-Erasmus+".

 [više]

Radionica „Njega ruku“

Autor: Željko Cvitković-Đone, 20. 4. 2023. 12:19

U sklopu obilježavanja 17. Tjedna cjeloživotnog učenja u kozmetičkom kabinetu je 19.4.2023. održana je radionica „Njega ruku“.

 [više]

TCU 2023 "Provježbaj Mozak"

Autor: Nada Ratković, 17. 4. 2023. 08:00

 [više]

17. Tjedan cjeloživotnog učenja

Autor: Nada Ratković, 9. 4. 2023. 12:40

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira 17. Tjedan cjeloživotnog učenja od 17. do 23. travnja 2023.,

 [više]

Sretan Uskrs

Autor: Nada Ratković, 8. 4. 2023. 13:44

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim djelatnicima i učenicima Škole

želi Ravnatelj i Stručna služba.

 [više]

6. Dani Medijske Pismenosti 2023.

Autor: Nada Ratković, 7. 4. 2023. 13:51

6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održat će se od 24. do 30. travnja 2023., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.

 [više]

Mreža čitanja

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 23. 3. 2023. 08:45

 

Mreža čitanja – kviz u znanju i kreativnosti koji slavi knjigu i ove godine je uspješno održan u našoj školi.

Regionalnoj razini natjecanja pristupilo je pet učenika, kombinirajući istraživački i timski rad, ali i individualni napor kako bi interpretirali pročitana djela i uspješno odgovorili na zadana pitanja.

Za prolazak na državnu razinu natjecanja učenici su morali s razumijevanjem pročitati dva naslova: Jelena Kastaneti „Živjeti“ i Leigh Bardugo „Šest vrana“. Najuspješnije u tome bile su Lucija Vuletić, Nina Neškovčin i Alka Alebić koje su se plasirale na državnu razinu natjecanja.

Čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 

 [više]

7. Dani strukovnih nastavnika

Autor: Željko Cvitković-Đone, 22. 3. 2023. 14:32

Dani strukovnih nastavnika najveći skup za nastavnike strukovnih škola u Republici Hrvatskoj Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Našu školu predstavljaju prof.mentor geografije Ivica Borić i međužupanijska voditeljica stručnog vijeća kozmetičara, mentor Jelena Poljak.

Događaj je organiziran  za voditelje županijskih/međužupanijskih stručnih vijeća te po prvi puta uključuje i nastavnike općeobrazovnih predmeta.
Okupio  je oko 400 sudionika, a glavna tema predavanja i radionica na ovogodišnjim Danima bit će primjena modularnih strukovnih kurikuluma.

 [više]

Cosmoprof Worldwide Bologna

Autor: Željko Cvitković-Đone, 22. 3. 2023. 14:25

Prošlog vikenda učenici naše škole zanimanja frizeri i kozmetičari posjetili su svjetski sajam kozmetike i frizerstva u Bologni.Kao najutjecajniji globalni događaj posvećen svim aspektima industrije ljepote, Cosmoprof Worldwide Bologna  je značajan događaj već više od 50 godina.
Cosmoprof je mjesto edukacije  i savršena pozornica za trendseterice ljepote te način za  predstavljanje novi proizvodi i rješenja. Zahvaljujući njihovim posebnim projektima mogu se vidjeti najbolji novi proizvode na tržištu ljepote i najsuvremeniji postupci primjene istih .
Učenice su uz pratnju svojih profesorica i razrednica osim sajma posjetile i uživale u razgledavanju znamenitosti  Verone, Padove i Venecije.

 [više]

Uspjeh naših učenica na Međužupanijskom natjecanju za kozmetičare i frizere

Autor: Željko Cvitković-Đone, 22. 3. 2023. 14:22

Učenice naše škole ostvarile su odlične rezultate na međužupanijskom natjecanju. Međužupanijsko natjecanje za kozmetičare održano je u Obrtničkoj školi Split gdje je naša učenica Mirna Župić u pratnji mentorice Jelene Poljak u disciplini kozmetička njega osvojila prvo mjesto , također naša učenica Sara Marić u pratnji mentorice Antonije Bikić Šušnjara u disciplini frizerstvo , u Obrtničkoj školi Gojka Matuline Zadar osvojila treće mjesto. Sada slijede opsežne pripreme za Worldskills državno natjecanje koje će se održati u svibnju u Zagrebu.

 

 [više]

Svjetski sajam kozmetike i frizerstva u Bologni

Autor: Nada Ratković, 22. 3. 2023. 11:13

Prošlog vikenda učenici naše škole  zanimanja frizeri i kozmetičari posjetili su svjetski sajam kozmetike i frizerstva u Bologni.

 [više]

Odličan uspjeh učenika SSS Bana Josipa Jelačića Sinj na manifestacij ‘Gastro, kreiraj sam’

Autor: Željko Cvitković-Đone, 14. 3. 2023. 14:58

U hotelu Amphora u Splitu jučer je bio završni dan manifestacije ‘Gastro, kreiraj sam’, natjecanja učenika završnih razreda srednjih strukovnih škola turističkog i ugostiteljskog smjera iz cijele Hrvatske.

Kroz ukupno 5 disciplina, koje su obuhvatile područja predstavljanja turističke destinacije, izrade jela i koktela s potpisom te vještina posluživanja, tijekom četiri dana znanje i umijeće odmjerilo je oko 200 učenika iz 20-tak škola. Već je postala tradicija da na ovakvim i sličnim manifestacijama sudjeluju i učenici SSŠ bana Josipa Jelačića Sinj i osvajaju najznačajnija odličja, a tako je bilo i ovaj put.

 

U kategoriji kuhara, pod vodstvom mentorice prof. Marije Šimunović, nastupili su Ante Krolo i Renato Domazet Lošo koji su se okitili zlatnom medaljom osvojivši prvo mjesto. Njihova disciplina imala je naziv ‘Tko će brže, tko će bolje’.

Srebrno odličje i osvojeno drugo mjesto osvojile su učenice hotelijerskog smjera Lara Barać i Anđela Zebić. One su se natjecale u kategoriji ‘Postavka stola za svečani meni’, a njihova mentorica je prof. Katarina Sablić.

Osim još jednog velikog uspjeha na natjecanju na kojem su pokazali veliko znanje, učenici ove škole sa svojim mentorima na najbolji mogući način predsavili su i promovirali svoju školu, Sinj i cijelu Cetinsku krajinu, kao značajne gastronomske i turističke destinacije.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama.

 [više]

VOLONTERSKA AKCIJA

Autor: Željko Cvitković-Đone, 9. 3. 2023. 11:41

Jučer smo imali akciju socijalnog posjeta ženama članicama Kluba žena Sinj, koje u zadnje vrijeme nisu u mogućnosti dolaziti u klub na redovna druženja. Osim volonterki Srme i Kluba žena Sinj s nama su bile i učenice-volonterke  SSŠ Bana Josipa Jelačića Sinj, zajedno sa svojom profesoricom Jelenom Penić. Cijela akcija je protekla u divnoj atmosferi, žene su bile sretne jer smo obilježili i 8. mart u veselom raspoloženju, druženju i pjesmi.

 [više]

Javni poziv za prikupljanje ponuda za glazbene usluge te za usluge fotografiranja i snimanja na maturalnoj zabavi učenika

Autor: Marijana Bilandžić, 6. 3. 2023. 12:00

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Maturalni odbor

Sinj, 6. ožujka 2023.

JAVNI POZIV

za prikupljanje ponuda za glazbene usluge na maturalnoj zabavi učenika

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se svojim ponudama prijave za glazbene usluge na maturalnoj zabavi učenika koja će se održati 19. svibnja 2023. godine u Sinju.

Ponuda obuhvaća:

- glazbu uživo od 20:00 do 04:00 h

- repertoar po željama maturanata i uz prethodni dogovor (domaća i strana glazba, među ostalim i najnoviji hitovi)

Ponude slati u zatvorenoj omotnici s naznakom: NE OTVARAJ – GLAZBENE USLUGE NA MATURALNOJ ZABAVI u roku od 7 dana od objavljivanja ovog javnog poziva na adresu:

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Dinka Šimunovića 14

21230 Sinj

Maturalni odbor zadržava pravo odabira ponude po vlastitom izboru.

 

 

 

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Maturalni odbor

Sinj, 6. ožujka 2023.

 

JAVNI POZIV

za prikupljanje ponuda za usluge fotografiranja i snimanja na maturalnoj zabavi učenika

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se svojim ponudama prijave za usluge fotografiranja i snimanja na maturalnoj zabavi učenika koja će se održati 19. svibnja 2023. godine u Sinju.

Ponuda obuhvaća:

- usluge fotografiranja (grupna fotografija po razredima, fotografija partner/partnerica: 3 fotografije po izboru, fotografiranje ispred postavljenog platna)

- snimateljske usluge (snimanje tijekom cijele zabave, snimanje ulaska, pozdravnog govora, dva plesa, dodjele poklona, snimanje skečeva u razredu (prije maturalne zabave)

- izrada DVD-a.

- ukoliko nude takvu uslugu, photo booth, kabina s rekvizitima za fotografiranje (što bi bila prednost pri odabiru).

Ponude slati u zatvorenoj omotnici s naznakom: NE OTVARAJ – USLUGE FOTOGRAFIRANJA I SNIMANJA NA MATURALNOJ ZABAVI u roku od 7 dana od objavljivanja ovog javnog poziva na adresu:

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Dinka Šimunovića 14

21230 Sinj

Maturalni odbor zadržava pravo odabira ponude po vlastitom izboru.

 

 [više]

Edukativna radionica COCOCHOCO

Autor: Željko Cvitković-Đone, 2. 3. 2023. 09:24

U našoj školi , 28. veljače 2023. održana je stručna edukativna radionica COCOCHOCO , svjetskih edukatora Karmen Fosić i Marina Palinića. Učenicima je prezentiran keratinski tretman ravnanja kose te prof. botox  za dubinsku njegu . Prisustvovali su učenici završnog razreda pod vodstvom nastavnice Antonije Bikić Šušnjara, koji su aktivno sudjelovali u radu i usvajanju novih tehnika rada.

                                                                               Antonija Bikić Šušnjara

 [više]

Natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Željko Cvitković-Đone, 9. 2. 2023. 07:56

Školsko natjecanje iz engleskog jezika na školskoj razini  održano je 19. siječnja 2023. godine u dvije kategorije učenika, i to 2. razredi srednje škole (14 učenika), i 4. razredi (17 učenika). Na natjecanju su sudjelovali učenici 2.a, 2.b, 2.m, 2.e, 4.a, 4.b i 4.m razreda, pod vodstvom profesora mentora Dragice Kelava, Ane Gulić, Vesne Musulin i Željane Novaković.

Drago nam je da naši učenici i profesori dvadeset i šest godina održavaju pozitivan natjecateljski entuzijazam pokazujući vrlo uspješno svoje jezične vještine i kompetencije na svim razinama natjecanja.

Ove godine izvrsnim rezultatom istaknula se naša učenica Klara Marendić, učenica 4.a razreda, smjer ekonomist, pod mentorstvom profesorice Ane Gulić, te je pozvana na županijsku razinu natjecanja iz engleskog jezika u Splitu 28.veljače 2023.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja, a Klari želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju!

 [više]

Edukativna radionica frizera

Autor: Željko Cvitković-Đone, 7. 2. 2023. 18:51

Dana 6.veljače 2023. u školskom praktikumu frizera je održana edukativna radionica poznatog splitskog barbera Nedjeljka iz svima poznatog Ritual Barbershopa. Radionici su prisustvovali učenici završnog razreda frizera uz vodstvo nastavnice Antonije Bikić Šušnjara a koji su ujedno uspješno odradili frizure buzz cut,point cut i fade cut .

 

Antonija Bikić Šušnjara

 [više]

Međužupanijski skup kozmetičara

Autor: Željko Cvitković-Đone, 7. 2. 2023. 18:46

U našoj školi se 07.02.2023 održao međužupanijski skup kozmetičara u organizacijskog Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Profesorice su imale predavanje o stručnom napredovanju  kojeg je održao pedagog škole Josip Alebić, te prezentaciju izvannastavne aktivnosti "Beleca" izrada prirodne kozmetike. Stručnu edukativnu radionicu na temu  "Anticelulitna njega" održala je kozmetičke kuće Afrodita. Njihovi  su edukatori također održali edukativnu radionicu za učenice 1, 2 i 3 razreda kozmetičara na temu "Retinol u njezi kože". 
 
Jelena Poljak, stručni učitelj-mentor
 [više]

Dan Sigurnijeg Interneta 2023

Autor: Nada Ratković, 7. 2. 2023. 06:57

 [više]

Dvoje učenika naše škole na županijskoj razini natjecanja iz informatike

Autor: Željko Cvitković-Đone, 6. 2. 2023. 08:48

Školska razina natjecanja iz informatike u našoj školi, Infokup 2023., održala se 20. siječnja 2023. godine. Svi su učenici ostvarili zavidne rezultate. Dvoje učenika su se  istakli svojim izvrsnim rezultatima te su pozvani na županijsku razinu istog natjecanja. To su Marta Glavan, učenica 2.a razreda smjer ekonomist pod mentorstvom profesora Željka Cvitkovića Đone i Niko Knezović, učenik 3.m razreda smjer turističko-hotelijerski komercijalist pod mentorstvom profesorice Ruže Gudelj.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha na županijskoj razini natjecanja.

 

                      

 [više]

Školsko natjecanje kozmetičara i frizera

Autor: Željko Cvitković-Đone, 16. 1. 2023. 18:45

U našoj školi danas je održano školsko natjecanje kozmetičara i frizera. Sudjelovali su učenice trećeg razreda. Tema  za natjecanja kozmetičara je bila depilacija potkoljenica i ruku šećernom pastom, a frizeri su izrađivali svečanu frizuru .Povjerenstva, sastavljena od profesora stručnih predmeta, su procijenila da su najbolje bile Mirna Župić i Sara Marić. Učenice su stekle pravo natjecanja na Međužupanijskom natjecanju iz kozmetičke njege i frizerstva, koje se održava u  Splitu i Zadru 08.03.2023.

Antonija Bikić Šušnjara

 [više]

Božićna humanitarna akcija

Autor: Nada Ratković, 20. 12. 2022. 14:06

DOBRO JE ČINITI DOBRO!

U duhu božićnog vremena koje pred svakoga stavlja brigu za najpotrebnije, učenici SSŠ bana Josipa Jelačića organizirali su akciju prikupljanja pomoći za Caritas, Svetište Gospe Sinjske.

 [više]

Učenik Mate Ivković osvojio 2. nagradu za literarni rad

Autor: Željko Cvitković-Đone, 19. 12. 2022. 10:04

U prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, od 15. siječnja do 30. svibnja 2022. godine, Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je natječaj literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola na temu „Ja Domovinu imam“. Učenik 2. razreda SSŠ bana Josipa Jelačića Mate Ivković osvojio je 2. nagradu za literarni rad u kategoriji srednjih škola. Matine dvije pjesme, kao i pjesma učenice Ane Ivišić su objavljene u zborniku učeničkih radova „Ja Domovinu imam“ pod mentorstvom profesorice Marinke Žolo Marunica.
Svečana promocija zbornika učeničkih radova i prigodna izložba likovnih radova te dodjela nagrada održana je 14. prosinca 2022. u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, a program je vodila profesorica Helena Balajić.
Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici, a posebno drugonagrađenom Mati Ivkoviću.

 [više]

OBAVIJEST O IZBORU AGENCIJE

Autor: Željko Cvitković-Đone, 9. 12. 2022. 15:01

Na roditeljskom sastanku koji je održan 08.12. 2022. godine, po javnom pozivu 3-2022./2023. odabrana je putnička agencija Perla svjetska putovanja.

 [više]

ZAPISNIK SA SJEDNICE POVJERENSTVA ZA PROVEDBU JAVNOG POZIVA 3-2022/2023 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željko Cvitković-Đone, 2. 12. 2022. 15:30

ZAPISNIK JE U PRILOGU OVE VIJESTI NA DNU STRANICE ILI KLIKNITE OVDJE.

 [više]

Zapisnik s roditeljskog sastanka za organizaciju izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Bilandžić, 1. 12. 2022. 12:36

 [više]

Međužupanijski stručni skup kozmetičara u našoj školi

Autor: Željko Cvitković-Đone, 24. 11. 2022. 11:15

Danas je naša škola bila domaćin  Međužupanijskom stručnom skupu podsektor kozmetičar u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Program se sastojao od više različitih predavanja iz obrazovnog programa kozmetičara:

 

 [više]

Izlet u Zagreb

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 17. 11. 2022. 13:24

 [više]

Ekskurzija Italija - Toskana

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 16. 11. 2022. 17:56

Poziv odabranim agencijama za predstavljanje ponuda na Roditeljskom sastanku koji će se održati 21.11.2022. godine u 17:00 sati u prostorijama škole.

 

Povjerenstvo 

 [više]

Tri zlatne medalje u rukama naših učenica

Autor: Željko Cvitković-Đone, 10. 11. 2022. 10:00

Učenice 4. razreda zanimanja hotelijersko – turistički komercijalist Lara Barać, Vana Tiganj i Anđela Zebić uz mentorstvo prof. Katarine Sablić, u disciplini Sinkronizirano posluživanje osvojile su prvo mjesto, uz zlatnu medalju i novčanu nagradu.

 [više]

4. Milenijsko Natjecanje iz Kreativne Industrije

Autor: Nada Ratković, 8. 11. 2022. 17:43

 [više]

Javni poziv za školsku ekskurziju predviđenu u veljači 2023. godine

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 28. 10. 2022. 14:01

Poveznica na javni poziv za ekskurziju_Italija - Toskana

 [više]

DAN KRUHA

Autor: Željko Cvitković-Đone, 20. 10. 2022. 19:00

Jučer je u našoj školi obilježen Dan kruha. Nakon pauze zbog strogih pandemijskih mjera vratili smo se lijepom običaju u kojem su naši maturanti pripremili slastice, peciva, kruh, uštipke…koje su ostali učenici i profesori simbolično „kupovali“ ostavljajući novac od marende za sirotište Mali dom u Africi. Sretni smo što ćemo i ove godine mnogima omogućiti obrok i priliku za opismenjavanje. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom humanom djelu bilo kupovinom ili pripremanjem zalogaja dobrote.

 [više]

Obilježen European Code Week 2022.

Autor: Nada Ratković, 15. 10. 2022. 20:02

Naša škola se i ove godine priključila društvenoj inicijativi European Code Week 2022. u vremenu od 08. do 23. listopada čiji je cilj na zabavan i angažirajući način učenicima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

 [više]

OBILJEŽENI DANI ERASMUSA 2022

Autor: Nada Ratković, 14. 10. 2022. 18:36

 [više]

OBILJEŽEN 16. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA (TCU) 2022.

Autor: Nada Ratković, 12. 10. 2022. 14:10

Od 26. rujna do 2. listopada 2022. naša škola obilježava 16. tjedan cjeloživotnog učenja sudjelujući na virtualnom događaju u organizaciji Prve ekonomske škole pod nazivom "Razvijajmo strukovne vještine - primjeri dobre prakse". 


Virtualni događaj popratite na sljedećoj poveznici: 

https://sites.google.com/view/razvijajmo-strukovne-vjestine/po%C4%8Detna-stranica

 [više]

16. Tjedan cjeloživotnog učenja

Autor: Željko Cvitković-Đone, 29. 9. 2022. 08:16

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

 [više]

eTwinning Quality Label - "Virtualni prozor u strukovnu budućnost" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ratković, 20. 7. 2022. 13:47

       

 [više]

eTwinning Quality Label - "Our Sustainable Future" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ratković, 20. 7. 2022. 09:00

 [više]

eTwinning Quality Label - "Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ratković, 19. 7. 2022. 23:20

 [više]

Kalkulator plaće za 2022. BRUTO - NETO

Autor: Željko Cvitković-Đone, 17. 6. 2022. 09:10

        U sklopu predmeta informatika kod profesora Željka Cvitkovića Đone učenici 2.A razreda, smjer ekonomist, imali su za projektni zadatak izraditi kalkulator plaće za 2022. godinu. Osim što su učenici praktični primijenili sva stečena znanja o formulama i funkcijama iz programa MS Excel, učenici su se i financijski obrazovali te postali financijski pismeniji.

Naučili su što je bruto, a što neto iznos plaće, što je doprinos iz plaće, a što doprinos na plaću, što je dohodak, porez, prirez, osobno odbitak, kakve imamo porezne stope i koeficijente te na kraju što je ukupni trošak plaće.

Njihov rad i znanje možete i sami testirati na kalkulatoru plaće BRUTO u NETO kojeg su izradile učenice 2.A razreda: Ema Milanović, Ita Runje i Gabrijela Vardić.

KALKULATOR PLAĆE ZA 2022.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 vijesti

Mreža čitanja - kviz znanja i kreativnosti

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 25. 5. 2023. 13:08

I ove godine učenice naše škole sudjelovale su u kvizu znanja i kreativnosti "Mreža čitanja" koji se odvija kroz tri razine. Na prvoj razini čitale smo roman "Živjeti" spisateljice Jelene Kastaneti koji nas je odmah oduševio. Na drugoj, regionalnoj razini, susrele smo se s romanom "Šest vrana". Kviz se sastojao od faktografskih pitanja, i onih vezanih za sadržaj oba romana.  Na trećoj nacionalnoj razini, uz te dvije knjige na popis pročitanih dodali smo i napeti roman "Voštani princ" domaćeg spisatelja Mira Morovića. Nakon što je kviz završen, imali smo mrežni književni susret sa Jelenom Kastaneti i Mirom Morovićem. Susret smo održali u prostoriji naše školske knjižnice, te smo imali prilike čuti životne priče naših književnika i pobliže shvatiti kako su nastali njihovi romani.

Ovim putem pozivamo sve učenike koji vole čitati da nam se pridruže sljedeće školske godine.

                                                                                           Ivona Tadić, 3.m

 [više]

Odlični rezultati učenika na državnom natjecanju Worldskills Croatia 2023.

Autor: Nada Ratković, 12. 5. 2023. 18:54

 [više]

DAN ŠKOLE I DAN OTVORENIH VRATA 2023. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željko Cvitković-Đone, 2. 5. 2023. 11:17

Pozivamo sve zainteresirane na proslavu Dana škole i Dana otvorenih vrata Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića koja će se održati 3. svibnja 2023. od 9:00 sati.
Dođite i provjerite zašto je naša škola - škola za budućnost. Učenici osnovnih škola, roditelji, profesori – svi su dobrodošli! Sudjelujte u raznim aktivnostima koje su pripremili vrijedni učenici i nastavnici, upoznajte strukovna zanimanja i uvjerite se u iznimnu kvalitetu obrazovanja koje pruža naša škola, uvijek u samom vrhu međunarodnih i nacionalnih natjecanja.

 

PROGRAM ZA DAN ŠKOLE I DAN OTVORENIH VRATA 2023.

 [više]

Mediji kao Sredstvo Diseminacije i Bolje Vidljivosti Projekta

Autor: Nada Ratković, 28. 4. 2023. 14:00

 [više]

FZ 2023 Radionica "Ne otuđuj se od prirode" (R1, R2, R3)

Autor: Nada Ratković, 28. 4. 2023. 13:30

 [više]

FZ 2023 Predavanje "Zelena i Inkluzivna Ekonomija" P4

Autor: Nada Ratković, 28. 4. 2023. 09:46

 [više]

FZ 2023 Predavanje "Zelena i Inkluzivna Ekonomija" P2 i P3

Autor: Nada Ratković, 25. 4. 2023. 09:30

 [više]

Predavanje: Prirodne boje za kosu

Autor: Željko Cvitković-Đone, 25. 4. 2023. 08:39

U sklopu obilježavanja Festivala znanosti Split 2023. u frizerskom kabinetu škole održano je predavanje Prirodne boje za kosu. Učenici, koji se obrazuju za zanimanje frizer i nastavnice Antonija Bikić Šušnjara i Željka Vuko su se uključili u borbu protiv predrasuda i neznanja te povezali prirodu, društvo, frizerske preparate i njihov utjecaj na okoliš i ljudsko zdravlje.

 [više]

Radionica: Izrada prirodne kozmetike - anticelulitni preparat

Autor: Željko Cvitković-Đone, 25. 4. 2023. 08:32

Naša škola se i ove godine uključila u obilježavanje Festivala znanosti u svojim prostorijama. Skupa s mnogim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima sudjeluje u promicanju znanosti i upozorava na važnost primjene znanstvenih spoznaja u svakodnevnom poslovnom i privatnom životu.

 [više]

FZ 2023 "Zelena i Inkluzivna Ekonomija" P1

Autor: Nada Ratković, 24. 4. 2023. 10:00

 [više]

FESTIVAL ZNANOSTI 2023-Priroda i Društvo

Autor: Nada Ratković, 23. 4. 2023. 09:30

Naša Škola se i ove godine tradicionalno uključila u obilježavanje Festivala Znanosti 2023 pod nazivom "Priroda i Društvo". Od 24.travnja do 28 travnja održat će se predavanja i radionice u prostorijama Škole.

 [više]

Predavanje "Put u Strukovnu Budućnost-Erasmus+"

Autor: Nada Ratković, 21. 4. 2023. 18:00

U sklopu 17. Tjedna cjeloživotnog učenja 2023, dana 21. travnja, održano je predavanje "Put u Strukovnu Budućnost-Erasmus+".

 [više]

Radionica „Njega ruku“

Autor: Željko Cvitković-Đone, 20. 4. 2023. 12:19

U sklopu obilježavanja 17. Tjedna cjeloživotnog učenja u kozmetičkom kabinetu je 19.4.2023. održana je radionica „Njega ruku“.

 [više]

TCU 2023 "Provježbaj Mozak"

Autor: Nada Ratković, 17. 4. 2023. 08:00

 [više]

17. Tjedan cjeloživotnog učenja

Autor: Nada Ratković, 9. 4. 2023. 12:40

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine organizira 17. Tjedan cjeloživotnog učenja od 17. do 23. travnja 2023.,

 [više]

Sretan Uskrs

Autor: Nada Ratković, 8. 4. 2023. 13:44

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim djelatnicima i učenicima Škole

želi Ravnatelj i Stručna služba.

 [više]

6. Dani Medijske Pismenosti 2023.

Autor: Nada Ratković, 7. 4. 2023. 13:51

6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održat će se od 24. do 30. travnja 2023., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.

 [više]

Mreža čitanja

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 23. 3. 2023. 08:45

 

Mreža čitanja – kviz u znanju i kreativnosti koji slavi knjigu i ove godine je uspješno održan u našoj školi.

Regionalnoj razini natjecanja pristupilo je pet učenika, kombinirajući istraživački i timski rad, ali i individualni napor kako bi interpretirali pročitana djela i uspješno odgovorili na zadana pitanja.

Za prolazak na državnu razinu natjecanja učenici su morali s razumijevanjem pročitati dva naslova: Jelena Kastaneti „Živjeti“ i Leigh Bardugo „Šest vrana“. Najuspješnije u tome bile su Lucija Vuletić, Nina Neškovčin i Alka Alebić koje su se plasirale na državnu razinu natjecanja.

Čestitamo i želimo im puno uspjeha!

 

 [više]

7. Dani strukovnih nastavnika

Autor: Željko Cvitković-Đone, 22. 3. 2023. 14:32

Dani strukovnih nastavnika najveći skup za nastavnike strukovnih škola u Republici Hrvatskoj Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Našu školu predstavljaju prof.mentor geografije Ivica Borić i međužupanijska voditeljica stručnog vijeća kozmetičara, mentor Jelena Poljak.

Događaj je organiziran  za voditelje županijskih/međužupanijskih stručnih vijeća te po prvi puta uključuje i nastavnike općeobrazovnih predmeta.
Okupio  je oko 400 sudionika, a glavna tema predavanja i radionica na ovogodišnjim Danima bit će primjena modularnih strukovnih kurikuluma.

 [više]

Cosmoprof Worldwide Bologna

Autor: Željko Cvitković-Đone, 22. 3. 2023. 14:25

Prošlog vikenda učenici naše škole zanimanja frizeri i kozmetičari posjetili su svjetski sajam kozmetike i frizerstva u Bologni.Kao najutjecajniji globalni događaj posvećen svim aspektima industrije ljepote, Cosmoprof Worldwide Bologna  je značajan događaj već više od 50 godina.
Cosmoprof je mjesto edukacije  i savršena pozornica za trendseterice ljepote te način za  predstavljanje novi proizvodi i rješenja. Zahvaljujući njihovim posebnim projektima mogu se vidjeti najbolji novi proizvode na tržištu ljepote i najsuvremeniji postupci primjene istih .
Učenice su uz pratnju svojih profesorica i razrednica osim sajma posjetile i uživale u razgledavanju znamenitosti  Verone, Padove i Venecije.

 [više]

Uspjeh naših učenica na Međužupanijskom natjecanju za kozmetičare i frizere

Autor: Željko Cvitković-Đone, 22. 3. 2023. 14:22

Učenice naše škole ostvarile su odlične rezultate na međužupanijskom natjecanju. Međužupanijsko natjecanje za kozmetičare održano je u Obrtničkoj školi Split gdje je naša učenica Mirna Župić u pratnji mentorice Jelene Poljak u disciplini kozmetička njega osvojila prvo mjesto , također naša učenica Sara Marić u pratnji mentorice Antonije Bikić Šušnjara u disciplini frizerstvo , u Obrtničkoj školi Gojka Matuline Zadar osvojila treće mjesto. Sada slijede opsežne pripreme za Worldskills državno natjecanje koje će se održati u svibnju u Zagrebu.

 

 [više]

Svjetski sajam kozmetike i frizerstva u Bologni

Autor: Nada Ratković, 22. 3. 2023. 11:13

Prošlog vikenda učenici naše škole  zanimanja frizeri i kozmetičari posjetili su svjetski sajam kozmetike i frizerstva u Bologni.

 [više]

Odličan uspjeh učenika SSS Bana Josipa Jelačića Sinj na manifestacij ‘Gastro, kreiraj sam’

Autor: Željko Cvitković-Đone, 14. 3. 2023. 14:58

U hotelu Amphora u Splitu jučer je bio završni dan manifestacije ‘Gastro, kreiraj sam’, natjecanja učenika završnih razreda srednjih strukovnih škola turističkog i ugostiteljskog smjera iz cijele Hrvatske.

Kroz ukupno 5 disciplina, koje su obuhvatile područja predstavljanja turističke destinacije, izrade jela i koktela s potpisom te vještina posluživanja, tijekom četiri dana znanje i umijeće odmjerilo je oko 200 učenika iz 20-tak škola. Već je postala tradicija da na ovakvim i sličnim manifestacijama sudjeluju i učenici SSŠ bana Josipa Jelačića Sinj i osvajaju najznačajnija odličja, a tako je bilo i ovaj put.

 

U kategoriji kuhara, pod vodstvom mentorice prof. Marije Šimunović, nastupili su Ante Krolo i Renato Domazet Lošo koji su se okitili zlatnom medaljom osvojivši prvo mjesto. Njihova disciplina imala je naziv ‘Tko će brže, tko će bolje’.

Srebrno odličje i osvojeno drugo mjesto osvojile su učenice hotelijerskog smjera Lara Barać i Anđela Zebić. One su se natjecale u kategoriji ‘Postavka stola za svečani meni’, a njihova mentorica je prof. Katarina Sablić.

Osim još jednog velikog uspjeha na natjecanju na kojem su pokazali veliko znanje, učenici ove škole sa svojim mentorima na najbolji mogući način predsavili su i promovirali svoju školu, Sinj i cijelu Cetinsku krajinu, kao značajne gastronomske i turističke destinacije.

Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama.

 [više]

VOLONTERSKA AKCIJA

Autor: Željko Cvitković-Đone, 9. 3. 2023. 11:41

Jučer smo imali akciju socijalnog posjeta ženama članicama Kluba žena Sinj, koje u zadnje vrijeme nisu u mogućnosti dolaziti u klub na redovna druženja. Osim volonterki Srme i Kluba žena Sinj s nama su bile i učenice-volonterke  SSŠ Bana Josipa Jelačića Sinj, zajedno sa svojom profesoricom Jelenom Penić. Cijela akcija je protekla u divnoj atmosferi, žene su bile sretne jer smo obilježili i 8. mart u veselom raspoloženju, druženju i pjesmi.

 [više]

Javni poziv za prikupljanje ponuda za glazbene usluge te za usluge fotografiranja i snimanja na maturalnoj zabavi učenika

Autor: Marijana Bilandžić, 6. 3. 2023. 12:00

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Maturalni odbor

Sinj, 6. ožujka 2023.

JAVNI POZIV

za prikupljanje ponuda za glazbene usluge na maturalnoj zabavi učenika

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se svojim ponudama prijave za glazbene usluge na maturalnoj zabavi učenika koja će se održati 19. svibnja 2023. godine u Sinju.

Ponuda obuhvaća:

- glazbu uživo od 20:00 do 04:00 h

- repertoar po željama maturanata i uz prethodni dogovor (domaća i strana glazba, među ostalim i najnoviji hitovi)

Ponude slati u zatvorenoj omotnici s naznakom: NE OTVARAJ – GLAZBENE USLUGE NA MATURALNOJ ZABAVI u roku od 7 dana od objavljivanja ovog javnog poziva na adresu:

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Dinka Šimunovića 14

21230 Sinj

Maturalni odbor zadržava pravo odabira ponude po vlastitom izboru.

 

 

 

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Maturalni odbor

Sinj, 6. ožujka 2023.

 

JAVNI POZIV

za prikupljanje ponuda za usluge fotografiranja i snimanja na maturalnoj zabavi učenika

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se svojim ponudama prijave za usluge fotografiranja i snimanja na maturalnoj zabavi učenika koja će se održati 19. svibnja 2023. godine u Sinju.

Ponuda obuhvaća:

- usluge fotografiranja (grupna fotografija po razredima, fotografija partner/partnerica: 3 fotografije po izboru, fotografiranje ispred postavljenog platna)

- snimateljske usluge (snimanje tijekom cijele zabave, snimanje ulaska, pozdravnog govora, dva plesa, dodjele poklona, snimanje skečeva u razredu (prije maturalne zabave)

- izrada DVD-a.

- ukoliko nude takvu uslugu, photo booth, kabina s rekvizitima za fotografiranje (što bi bila prednost pri odabiru).

Ponude slati u zatvorenoj omotnici s naznakom: NE OTVARAJ – USLUGE FOTOGRAFIRANJA I SNIMANJA NA MATURALNOJ ZABAVI u roku od 7 dana od objavljivanja ovog javnog poziva na adresu:

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Dinka Šimunovića 14

21230 Sinj

Maturalni odbor zadržava pravo odabira ponude po vlastitom izboru.

 

 [više]

Edukativna radionica COCOCHOCO

Autor: Željko Cvitković-Đone, 2. 3. 2023. 09:24

U našoj školi , 28. veljače 2023. održana je stručna edukativna radionica COCOCHOCO , svjetskih edukatora Karmen Fosić i Marina Palinića. Učenicima je prezentiran keratinski tretman ravnanja kose te prof. botox  za dubinsku njegu . Prisustvovali su učenici završnog razreda pod vodstvom nastavnice Antonije Bikić Šušnjara, koji su aktivno sudjelovali u radu i usvajanju novih tehnika rada.

                                                                               Antonija Bikić Šušnjara

 [više]

Natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Željko Cvitković-Đone, 9. 2. 2023. 07:56

Školsko natjecanje iz engleskog jezika na školskoj razini  održano je 19. siječnja 2023. godine u dvije kategorije učenika, i to 2. razredi srednje škole (14 učenika), i 4. razredi (17 učenika). Na natjecanju su sudjelovali učenici 2.a, 2.b, 2.m, 2.e, 4.a, 4.b i 4.m razreda, pod vodstvom profesora mentora Dragice Kelava, Ane Gulić, Vesne Musulin i Željane Novaković.

Drago nam je da naši učenici i profesori dvadeset i šest godina održavaju pozitivan natjecateljski entuzijazam pokazujući vrlo uspješno svoje jezične vještine i kompetencije na svim razinama natjecanja.

Ove godine izvrsnim rezultatom istaknula se naša učenica Klara Marendić, učenica 4.a razreda, smjer ekonomist, pod mentorstvom profesorice Ane Gulić, te je pozvana na županijsku razinu natjecanja iz engleskog jezika u Splitu 28.veljače 2023.

Čestitke svim učenicima i njihovim mentorima koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja, a Klari želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju!

 [više]

Edukativna radionica frizera

Autor: Željko Cvitković-Đone, 7. 2. 2023. 18:51

Dana 6.veljače 2023. u školskom praktikumu frizera je održana edukativna radionica poznatog splitskog barbera Nedjeljka iz svima poznatog Ritual Barbershopa. Radionici su prisustvovali učenici završnog razreda frizera uz vodstvo nastavnice Antonije Bikić Šušnjara a koji su ujedno uspješno odradili frizure buzz cut,point cut i fade cut .

 

Antonija Bikić Šušnjara

 [više]

Međužupanijski skup kozmetičara

Autor: Željko Cvitković-Đone, 7. 2. 2023. 18:46

U našoj školi se 07.02.2023 održao međužupanijski skup kozmetičara u organizacijskog Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Profesorice su imale predavanje o stručnom napredovanju  kojeg je održao pedagog škole Josip Alebić, te prezentaciju izvannastavne aktivnosti "Beleca" izrada prirodne kozmetike. Stručnu edukativnu radionicu na temu  "Anticelulitna njega" održala je kozmetičke kuće Afrodita. Njihovi  su edukatori također održali edukativnu radionicu za učenice 1, 2 i 3 razreda kozmetičara na temu "Retinol u njezi kože". 
 
Jelena Poljak, stručni učitelj-mentor
 [više]

Dan Sigurnijeg Interneta 2023

Autor: Nada Ratković, 7. 2. 2023. 06:57

 [više]

Dvoje učenika naše škole na županijskoj razini natjecanja iz informatike

Autor: Željko Cvitković-Đone, 6. 2. 2023. 08:48

Školska razina natjecanja iz informatike u našoj školi, Infokup 2023., održala se 20. siječnja 2023. godine. Svi su učenici ostvarili zavidne rezultate. Dvoje učenika su se  istakli svojim izvrsnim rezultatima te su pozvani na županijsku razinu istog natjecanja. To su Marta Glavan, učenica 2.a razreda smjer ekonomist pod mentorstvom profesora Željka Cvitkovića Đone i Niko Knezović, učenik 3.m razreda smjer turističko-hotelijerski komercijalist pod mentorstvom profesorice Ruže Gudelj.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha na županijskoj razini natjecanja.

 

                      

 [više]

Školsko natjecanje kozmetičara i frizera

Autor: Željko Cvitković-Đone, 16. 1. 2023. 18:45

U našoj školi danas je održano školsko natjecanje kozmetičara i frizera. Sudjelovali su učenice trećeg razreda. Tema  za natjecanja kozmetičara je bila depilacija potkoljenica i ruku šećernom pastom, a frizeri su izrađivali svečanu frizuru .Povjerenstva, sastavljena od profesora stručnih predmeta, su procijenila da su najbolje bile Mirna Župić i Sara Marić. Učenice su stekle pravo natjecanja na Međužupanijskom natjecanju iz kozmetičke njege i frizerstva, koje se održava u  Splitu i Zadru 08.03.2023.

Antonija Bikić Šušnjara

 [više]

Božićna humanitarna akcija

Autor: Nada Ratković, 20. 12. 2022. 14:06

DOBRO JE ČINITI DOBRO!

U duhu božićnog vremena koje pred svakoga stavlja brigu za najpotrebnije, učenici SSŠ bana Josipa Jelačića organizirali su akciju prikupljanja pomoći za Caritas, Svetište Gospe Sinjske.

 [više]

Učenik Mate Ivković osvojio 2. nagradu za literarni rad

Autor: Željko Cvitković-Đone, 19. 12. 2022. 10:04

U prigodi 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, od 15. siječnja do 30. svibnja 2022. godine, Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije organizirao je natječaj literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola na temu „Ja Domovinu imam“. Učenik 2. razreda SSŠ bana Josipa Jelačića Mate Ivković osvojio je 2. nagradu za literarni rad u kategoriji srednjih škola. Matine dvije pjesme, kao i pjesma učenice Ane Ivišić su objavljene u zborniku učeničkih radova „Ja Domovinu imam“ pod mentorstvom profesorice Marinke Žolo Marunica.
Svečana promocija zbornika učeničkih radova i prigodna izložba likovnih radova te dodjela nagrada održana je 14. prosinca 2022. u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, a program je vodila profesorica Helena Balajić.
Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici, a posebno drugonagrađenom Mati Ivkoviću.

 [više]

OBAVIJEST O IZBORU AGENCIJE

Autor: Željko Cvitković-Đone, 9. 12. 2022. 15:01

Na roditeljskom sastanku koji je održan 08.12. 2022. godine, po javnom pozivu 3-2022./2023. odabrana je putnička agencija Perla svjetska putovanja.

 [više]

ZAPISNIK SA SJEDNICE POVJERENSTVA ZA PROVEDBU JAVNOG POZIVA 3-2022/2023 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Željko Cvitković-Đone, 2. 12. 2022. 15:30

ZAPISNIK JE U PRILOGU OVE VIJESTI NA DNU STRANICE ILI KLIKNITE OVDJE.

 [više]

Zapisnik s roditeljskog sastanka za organizaciju izvanučioničke nastave Vijest ima dokument u privitku

Autor: Marijana Bilandžić, 1. 12. 2022. 12:36

 [više]

Međužupanijski stručni skup kozmetičara u našoj školi

Autor: Željko Cvitković-Đone, 24. 11. 2022. 11:15

Danas je naša škola bila domaćin  Međužupanijskom stručnom skupu podsektor kozmetičar u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Program se sastojao od više različitih predavanja iz obrazovnog programa kozmetičara:

 

 [više]

Izlet u Zagreb

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 17. 11. 2022. 13:24

 [više]

Ekskurzija Italija - Toskana

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 16. 11. 2022. 17:56

Poziv odabranim agencijama za predstavljanje ponuda na Roditeljskom sastanku koji će se održati 21.11.2022. godine u 17:00 sati u prostorijama škole.

 

Povjerenstvo 

 [više]

Tri zlatne medalje u rukama naših učenica

Autor: Željko Cvitković-Đone, 10. 11. 2022. 10:00

Učenice 4. razreda zanimanja hotelijersko – turistički komercijalist Lara Barać, Vana Tiganj i Anđela Zebić uz mentorstvo prof. Katarine Sablić, u disciplini Sinkronizirano posluživanje osvojile su prvo mjesto, uz zlatnu medalju i novčanu nagradu.

 [više]

4. Milenijsko Natjecanje iz Kreativne Industrije

Autor: Nada Ratković, 8. 11. 2022. 17:43

 [više]

Javni poziv za školsku ekskurziju predviđenu u veljači 2023. godine

Autor: Branka Vlastelica -čelik, 28. 10. 2022. 14:01

Poveznica na javni poziv za ekskurziju_Italija - Toskana

 [više]

DAN KRUHA

Autor: Željko Cvitković-Đone, 20. 10. 2022. 19:00

Jučer je u našoj školi obilježen Dan kruha. Nakon pauze zbog strogih pandemijskih mjera vratili smo se lijepom običaju u kojem su naši maturanti pripremili slastice, peciva, kruh, uštipke…koje su ostali učenici i profesori simbolično „kupovali“ ostavljajući novac od marende za sirotište Mali dom u Africi. Sretni smo što ćemo i ove godine mnogima omogućiti obrok i priliku za opismenjavanje. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom humanom djelu bilo kupovinom ili pripremanjem zalogaja dobrote.

 [više]

Obilježen European Code Week 2022.

Autor: Nada Ratković, 15. 10. 2022. 20:02

Naša škola se i ove godine priključila društvenoj inicijativi European Code Week 2022. u vremenu od 08. do 23. listopada čiji je cilj na zabavan i angažirajući način učenicima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

 [više]

OBILJEŽENI DANI ERASMUSA 2022

Autor: Nada Ratković, 14. 10. 2022. 18:36

 [više]

OBILJEŽEN 16. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA (TCU) 2022.

Autor: Nada Ratković, 12. 10. 2022. 14:10

Od 26. rujna do 2. listopada 2022. naša škola obilježava 16. tjedan cjeloživotnog učenja sudjelujući na virtualnom događaju u organizaciji Prve ekonomske škole pod nazivom "Razvijajmo strukovne vještine - primjeri dobre prakse". 


Virtualni događaj popratite na sljedećoj poveznici: 

https://sites.google.com/view/razvijajmo-strukovne-vjestine/po%C4%8Detna-stranica

 [više]

16. Tjedan cjeloživotnog učenja

Autor: Željko Cvitković-Đone, 29. 9. 2022. 08:16

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja.

 [više]

eTwinning Quality Label - "Virtualni prozor u strukovnu budućnost" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ratković, 20. 7. 2022. 13:47

       

 [više]

eTwinning Quality Label - "Our Sustainable Future" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ratković, 20. 7. 2022. 09:00

 [više]

eTwinning Quality Label - "Virtualni sajam vježbeničkih tvrtki" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nada Ratković, 19. 7. 2022. 23:20

 [više]

Kalkulator plaće za 2022. BRUTO - NETO

Autor: Željko Cvitković-Đone, 17. 6. 2022. 09:10

        U sklopu predmeta informatika kod profesora Željka Cvitkovića Đone učenici 2.A razreda, smjer ekonomist, imali su za projektni zadatak izraditi kalkulator plaće za 2022. godinu. Osim što su učenici praktični primijenili sva stečena znanja o formulama i funkcijama iz programa MS Excel, učenici su se i financijski obrazovali te postali financijski pismeniji.

Naučili su što je bruto, a što neto iznos plaće, što je doprinos iz plaće, a što doprinos na plaću, što je dohodak, porez, prirez, osobno odbitak, kakve imamo porezne stope i koeficijente te na kraju što je ukupni trošak plaće.

Njihov rad i znanje možete i sami testirati na kalkulatoru plaće BRUTO u NETO kojeg su izradile učenice 2.A razreda: Ema Milanović, Ita Runje i Gabrijela Vardić.

KALKULATOR PLAĆE ZA 2022.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Uplatnica za duplikat razredne svjedodžbe
Uplatnica za duplikat završne svjedodžbe
 

 

UPISI 2022./2023.
Popis udžbenika 2022/2023
IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Lipanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju