preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 

                                                       

 

Što je eTwinning?

Vrlo jednostavno - eTwinning je zajednica škola u Europi.

Nastavnici i učenici iz svih zemalja sudionica mogu se prijaviti i koristiti eTwinning online alate (Portal i Radnu površinu) kako bi se međusobno pronalazili, susretali u virtualnom okruženju, razmjenjivali ideje i zadatke, okupljali, zajedno učili i surađivali na zajedničkim online projektima. Škole mogu biti partneri s drugim školama i zajednički raditi na projektima i koristiti informatičke i komunikacijske tehnologije (ICT) u svom radu. Na projektu moraju surađivati barem dvije škole.

 

 

U školskoj godini 2017./2018. i našase  škola pridružila e Twinningu.

Agencija za mobilnost i programe EU je na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva za dostavu prijava za sudjelovanje na eTwinning mobilnostima, odobrila sudjelovanje našeg nastavnika geografije Ivice Borića na konferenciji u Ateni u rujnu 2017. godine.

Na konferenciji čija je tema bila “Learning to think in a digital society” sudjelovalo je više od 200 nastavnika iz gotovo svih europskih država. Konferencija je trajala 3 dana a, kroz brojne radionice na različite načine obrađivale su se teme vezane za računalni način razmišljanja u nastavi.

 

Nakon konferencije u Grčkoj naša škola je pod vodstvom nastavnika geografije Ivice Borića pokrenula projekt u suradnji s strukovnom školom iz Italije (Istituto Alberghiero I.I.S. Bartolomeo Scappi, Castel San Pietro Terme (Bologna). Projekt se sastoji od izrade video uradaka kojim se predstavljaju učenici naše i partner škole. Videom se prezentiraju škole, grad i učenici koji sudjeluju u njemu. U projektu za sada sudjeluju učenici 2a i 4a razreda naše škole. Do kraja projekta planirano je uključiti što više učenika iz različitih usmjerenja naše škole.

Zainteresirani nastavnici i učenici mogu se javiti nastavniku geografije.

Pridružite se aktivnostima našeg sve većeg i boljeg tima koji ima i svoju Google učionicu, kod: 46ceuim

PROJEKTE AKTIVNOSTI u školskoj godini 2018./2019 

Nakon dva uspješna i nagrađena projekta "Learning through baking" pod mentorstvom profesorice Željane Novaković i "Video presentation project" pod mentorstvom profesora Ivice Borića naša se škola pridružila novom jednogodišnjem eTwinning projektu "Un 4 heures ecologique or an ecologocal 4 hours".

Naši partneri u projektu su škole iz Francuske, Italije i Gruzije. 

Pod mentorstvom nastavnice Marije Šimunović i nastavnika Ivice Borića u projektu  sudjeluju učenici 3.a ekonomist i 2.kh kuhar razreda: Anamarija Cvitković, Antea Štroliga, Hana Delonga, Magdalena Odrljin, Mirka Vučić, Paula Jukić, Ante Bešlić, Mario Majić, Mario Malbaša, Nikola Vukasović Lončar, Bože Vugdelija, Stipe Romac i Marijo Gavran.

Cilj projekta je:

- osmisliti nutritivno uravnotežen ekološki snack

- povezati naše prehrambene navike i okoliš 

- pripremiti snack koji poštuje okoliš i uravnoteženu prehranu 

- rad u paru s inozemnim studentima (na francuskom ili na engleskom jeziku)

- izraditi digitalne dokumente (udžbenik, fotoalbumi, aplikacije za učenje). 

 

Zavirite u dijelove projekta u nastajanju:

predstavljanje naših učenike

video recept naših učenika 

How well do you know your own country?

Naša je škola u ožujku 2019. pokrenula novi eTwinning projekt pod nazivom "How well do you know your own country?"

U ovom projektu učenici će naučiti sigurno pretraživati internet kako bi dobili pouzdane informacije. Učenici će izraditi online materijale o svojoj zemlji i zemlji partnera. Steći će znanja o kreiranju online kvizova i radu u međunarodnim grupama. Prjojekt će završiti kvizom. Predviđeno vrijeme trajanja projekta je godinu dana, a u njemu osim učenika dodatne nastave geografije iz naše škole sudjeluju učenici iz Portugala (Škola Agrupamento de Escolas de Vila Viçosa)  i Turske ( Škola Hisar Anadolu İmam Hatip Lisesi). 

Neke dijelove projekta možete pogledati na linkovima:

Predstavljanje učenika iz Turske 

Predstavljanje naših učenika 

Predstavljanje učenika iz Portugala

DRUGU GODINU ZA REDOM NAŠA JE ŠKOLA DOBITNIK OZNAKE KVALITETE ZA ETWINNING PROJKET

                                                                    

Projekt „Un 4 heures écologique or an ecological 4 hours“ u kojem su u šk. god.  2018./2019. sudjelovali nastavnici i učenici naše škole dobio je eTwinning oznaku kvalitete. Oznaka kvaliteta potvrđuje da je projekt ispunio nacionalne i europske standarde. U projektu su sudjelovali nastavnici Marija Šimunović i Ivica Borić te učenici Anamarija Cvitković, Antea Štroliga, Hana Delonga, Magdalena Odrljin, Mirka Vučić, Paula Jukić, Ante Bešlić, Mario Majić, Mario Malbaša, Nikola Vukasović Lončar, Bože Vugdelija, Stipe Romac i Marijo Gavran.

Projekt je dostupan na Twinspace-u: https://twinspace.etwinning.net/68920/pages/page/449228

U ovoj školskoj godini 2019./2020. započeli smo novi projekt u suradnji s školama iz Francuske, Italije i Martinika na temu zbrinjavanja otpada. 

Pozivamo zainteresirane nastavnike i učenike da se priključe.

eTwinning projekti

eTwinning je virtualna zajednica škola koju je osmislila i pokrenula Europska unija. U toj zajednici nastavnici s učenicima mogu pokretati projekte sa školama iz zemalja Europske unije te pridruženih članica.  Portal je preveden na hrvatski jezik i postoje zajednice praktičara iz Hrvatske pa se mogu pokretati i nacionalni projekti, premda je glavna misija eTwinninga širenje europskih vrijednosti i povezivanje učenika i nastavnika u internacionalne timove koji rade na zajedničkim projektnim zadatcima okupljeni oko istih ciljeva koji omogućuju demokratizaciju društva i nadvladavanje predrasuda i stereotipa. 

Osobitost eTwinning projekata mogućnost je rada u sigurnom virtualnom okružju (neometanom reklamama), takozvanom TwinSpaceu. 

Dostupni su različiti gotovi projektni kompleti i predlošci projektnih aktivnosti koje svaka skupina nastavnika može prilagoditi svojim potrebama i učenicima. Često su eTwinning projekti dio složenijih i razrađenijih školskih projekata i partnerstva unutar programa Erasmus +. 

Mrežno mjesto: https://www.etwinning.net/hr/pub/index.htm 

Regionalna radionica pisanja projektnih prijedloga za strukovno obrazovanje i osposobljavanje u programu Erasmus+, za natječaj 2018.

Više u priloženom dokumentu!

 

 

 

Učenici i nastavnici naše škole ponovno su dobitnici nacionalne eTwinning oznake kvalitete koja se dodjeljuje izvrsnim eTwinning projektima.

 

U projektu Food as medicine surađivali smo sa strukovnom školom iz Turske (Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi). 
Projekt su vodili nastavnici Marija Šimunović i Ivica Borić, a sudjelovali su učenici: Andrea Sablić, Andrea Šimleša, Antonela Katić, Anđelina Pupić-Bakrač, Bože Vugdelija, Ivana Bešljić, Iva Čovo, Lucija Balajić, Mariela Radović, Mario Gavran, Martina Čugura, Nela Sablić, Nikola Vukasović, Nikolina Kekez, Petra Marendić i Sara Budimir

                                                                Čestitke! 

Zavirite u dio projekta u kojem su učenici zajedno sa svojim mentorima osmislili recepte kojima se pomaže kod autoimunih bolesti: 

Završni proizvod 

Dogovor oko recepta 

Priprema recepta 

 

eTwinning projekt 2020./2021. 

Naša je škola u suradnju s strukovnim partner školama iz Francuska, Italije i Martinika uspješno privela projekt „French culinary heritage“ koji je započet u rujnu 2020. godine. Konačni cilj suradnje između partner škola  je izrada digitalnog časopisa koji će predstaviti sve što se radilo u projektu. Osmišljavali smo recepte, snimali videa, razgovarali putem video konferencije, kuhali… I naravno dobro se zabavili.

 

Kliknite i pogledajte rezultat našeg rada!

 

 


Popis udžbenika 2021/2022

 

Priloženi dokumenti:
Popis udzbenika 2021-2022 A-B.xlsx

UPISI 2021./2022.
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju