preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 

 MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE U DISCIPLINAMA FRIZERSTVO I KOZMETIČKA NJEGA

Natjecanje je odlična prilika učenicima da se međusobno uspoređuju, ali i dodatno motiviraju za usavršavanje svog zanata.

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj je 28. veljače 2020.po prvi put bila domaćin Međužupanijskoga natjecanja učenika završnih razreda koji se obrazuju za zanimanja frizer i kozmetičar. U školi se održalo natjecanje iz dviju disciplina Frizerstvo i Kozmetička njega gdje je sudjelovalo 14 natjecatelja iz 9 srednjih škola. U natjecanju su sudjelovali učenici iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko–dalmatinske, Šibensko- kninske, Primorsko-goranske, Istarske i Zadarske županije. Učenici su sudjelovanje na natjecanju ostvarili osvajanjima prvih mjesta na školskim natjecanjima. 

SVEČANO OTVORENJE MEĐUŽUPANIJSKOG NATJECANJA 

ŠKOLSKI ATRIJ, 28.02.2020 

U petak, 28. veljače u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića u Sinju održano je Međužupanijsko natjecanje u disciplinama frizerstvo i kozmetička njega. Nakon prijave natjecateljica i njihovih mentorica održan je prigodni program dobrodošlice. Ravnatelj Stipe Ivišić je pozdravio sve nazočne i zaželio im dobrodošlicu u Školu i Sinj.

Nakon zakuske svi su se uputili prema kabinetima u kojima se održavalo natjecanje. U disciplini frizerstvo sudjelovale su Obrtnička škola Gojka Matuline Zadar, Srednja škola Jure Kaštelan iz Omiša, Srednja škola Makarska, Obrtničko industrijska škola Imotski, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik te Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj. Učenica Iz Srednje strukovne škole Šibenik morala je odustati od natjecanja zbog bolesti. Učenice su se natjecale u izradi svečane frizure na dugoj i obojenoj kosi, na modelu lutke, prema zadanoj fotografiji. Od njih se očekivalo da kroz oblikovanje duge raspuštene kose pokažu kreativnost u bojenju i oblikovanju kose, finoću izrade, tehniku oblikovanja kose te sveukupnu kvalitetu rada. Također su morale pokazati umješnost u primjeni različitih pomagala, primjeni boja kontrastnih ili sličnih tonova te primjeni ukrasa. Natjecanje je trajalo tri sata. Za to vrijeme natjecatelji su morali obojiti ili izblijediti kosu, oprati je te oblikovati frizuru.Pristup prostoriji u kojoj se održavalo natjecanje bio je dozvoljen samo članicama prosudbenog povjerenstva Ljubici Drpić, Matiji Bilić, Veselki Grcić, Mariji Knezović i Valentini Vukman. One su budno pratile svaki potez natjecateljica i ocjenjivale ga.

Prvo mjesto u disciplini frizerstvo osvojila je Karla Rizvan iz Srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša pod vodstvom mentorice Ankice Sučić. Drugo mjesto osvojila je Lara Brkljača iz Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar (mentorica Doris Perinović). Obje učenice su se plasirale na Državno natjecanje koje će se održati u Zagrebu u svibnju.

U disciplini kozmetička njega sudjelovale su Strukovna škola Pula, Obrtnička škola Opatija, Gospodarska škola Buje, Srednja strukovna škola Šibenik, Obrtnička škola Split, Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik i Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj.Učenice su pred sobom imale složeni zadatak, kojeg su radile u dva dijela. Prvi dio zadatka njega lica obuhvaća ispunjavanje kartona klijenta, tretman lica, bojenje obrva i trepavica, korekciju obrva i pripremu i pospremanje radnog mjesta. Drugi dio zadatka je bila depilacija nogu šećernom pastom. Povjerenstvo u sastavu Ana Sarić, Mia Jukić, Blaženka Utrobičić i Iva Tokić je cijelo vrijeme pratilo natjecanje i ocjenjivalo natjecateljice.

Prvo mjesto u disciplini kozmetička njega osvojila je Elena Radelić iz iz Gospodarske škole Buje (mentorica Jasmina Baf Radijevac), drugo mjesto Emili-Ana Ercegović iz Srednje strukovne škole Šibenik (mentorica Ivana Labor), treće mjesto Josipa Poljak iz Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića iz Sinja (mentorica Jelena Poljak) i četvrto mjesto Lara Lozica iz Obrtničke škole Split (mentorica Antonija Ćuk). Sve četiri učenice su se plasirale na Državno natjecanje.

Dolazak i prijava natjecatelja 8.00-8.30

Pozdravni govor 8.30-9.00 

Zakuska 8.30-10.00

Pripremna faza za natjecanje 9.00-9.30

Prosudbeno povjerenstvo-disciplina Frizerstvo

Prosudbeno povjerenstvo-disciplina Kozmetička njega

Natjecanje frizera – Svečana frizura na dugoj i obojenoj kosi, prema zadanoj fotografiji

9,30 - 13.00 

     

Natjecanje kozmetičara – 1. Njega lica

10.00-10.20

 Natjecanje kozmetičara – 2. faza – Depilacija

13.50-15.20 

Rad povjerenstva

Odlazak mentora u obilazak Grada i kulturnih znamenitosti 

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića se potrudila biti pravi domaćin i promotor kulturne baštine našeg kraja. Mentorice su u pratnji profesora povijesti Stipe Markovića obišle uži centar Sinja, Crkvu čudotvorne Gospe Sinjske, arheološku zbirku franjevačkog samostana i Muzej Alke.

Posjet novinara i snimatelja 

1. Ferata dana 28.02.2020.

Link: Ferata

http://www.ferata.hr/sinj-meduzupanijsko-natjecanje-frizera-i-kozmeticara/

2.Hrvatska radio televizija dana 28.02.2020.

Link: Regionalni dnevnik

https://www.hrt.hr/enz/regionalni-dnevnik/586572/

Ručak u školskom restoranu

12.30-14.00

Za ručak su bili sinjski domaći specijaliteti: sinjski uštipci s pršutom i sirom, arambaši i kiseli kupus koji su pripremili i posluživali naši vrijedni vrijedni učenici 3.m razreda. sa svojim nastavnicima Kuharstva.


 

Druženje je završeno podjelom zahvalnica i prigodnog dara Turističke zajednice grada Sinja mentoricama i pohvalnica učenicama. Učenice koje su se plasirale na Državno natjecanje su dobile i prigodne poklone od sponzora.

ČESTITAMO SVIM SUDIONICIMA NATJECANJA I NJIHOVIM MENTORIMA. 

ZAHVALJUJEMO ORGANIZACIJSKOM I PROSUDBENOM POVJERENSTVU NA ULOŽENOM TRUDU I MARLJIVOM RADU.

ZAHVALJUJEMO SVIM SPONZORIMA NA NESEBIČNOJ POMOĆI.

POBJEDNICIMA ŽELIMO USPJEH NA DRŽAVNOM NATJECANJU U SVIBNJU.

NAŠOJ UČENICI JOSIPI POLJAK I MENTORICI JELENI POLJAK ŽELIMO PUNO USPJEHA NA WORDSKILLSU.

Link na Feratu: http://www.ferata.hr/meduzupanijsko-natjecanje-u-disciplinama-frizerstvo-i-kozmeticka-njega/

Objavila : 02.03.2020  u 14.00 sati

 

Autorice: Željka Vuko, prof i Jelena Poljak, prof


 

 

Profesionalno usmjeravanje

  učenika završnih razreda

          srednjih škola

https://e-usmjeravanje.hzz.hr

https://e-usmjeravanie.hzz.hr/Predanketa

Google tražilica

    

Popis udžbenika 2023/2024
UPISI 2023./2024.
Uplatnica za duplikat razredne svjedodžbe
Uplatnica za duplikat završne svjedodžbe
 

 

IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju