preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 

Erasmus+ projekt "Raširimo krila za ocean prilika"

Škola je ponovno dobitnica ERASMUS+ projekta – Ključna aktivnost 1, mobilnost za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

 

Raširenih krila učenici Srednje strukovne škole bana Josipa Jelačića će na željenu stručnu praksu Erasmus+ mobilnost na Cipar. Agencija za mobilnost i programe EU prihvatila je projektni prijedlog Škole te odobrila financijsku potporu u iznosu od 47.470,00 EUR za projekt pod nazivom Raširimo krila za ocean prilika.

Škola je ponovno dobitnica ERASMUS+ projekta – Ključna aktivnost 1, mobilnost za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Na mobilnost na Cipar u grad Paphos ide 15 učenika koji se obrazuju za zanimanja kuhar, kozmetičar, frizer, ekonomist i turističko-hotelijerski komercijalist u trajanju od tri tjedna. Koordinatorica projekta je profesorica Marija Šimunović.

Svrha Erasmus projekta je steći nove strukovne vještine ‘učeći kroz rad’ koje su potrebne i tražene na tržištu rada koristeći moderne inovativne tehnologije i implementiranjem europske dimenzije u stečeno obrazovanje.

Projektom će se motivirati i povećati interes učenika za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, integracija s europskim obrazovanjem, obavljanje radnih zadataka i poslova u novom okruženju i stjecanje novih znanja i iskustava.

Projekt ‘Raširimo krila za ocean prilika‘ je pravo rješenje za modernizaciju, popularizaciju i odabir strukovnoga obrazovanja i osposobljavanja.

 

LOGO PROJEKTA:

 

 

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE U MOBILNOSTI UČENIKA U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKT 

"SPREAD OUR WINGS FOR THE OCEAN OF OPPORTUNITY

“RAŠIRIMO KRILA ZA OCEAN PRILIKA”

 

NATJEČAJ JE OTVOREN OD 05.07.2022. DO 12.07.2022.

 

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića

Adresa: Dinka Šimunovića 14,

21 230 Sinj

Tel.: 021 668 580

Fax: 021 826 461

e-mail:marija.simunovic00@gmail.com

 

NATJEČAJ ZA SUDJELOVANJE U MOBILNOSTI UČENIKA U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKT “RAŠIRIMO KRILA ZA OCEAN PRILIKA”

Agencija za mobilnost i programe EU, Frankopanska 26, 10000 Zagreb

Odjel za strukovno obrazovanje i osposobljavanje

Broj sporazuma: Projekt 2022-1-HR01-KA122-VET-000070506

Naziv projekta: Raširimo krila za ocean prilika

Naziv projekta na engleskom: Spread our wings for the ocean of opportunity

Početak projekta: 01.06.2022.

Završetak projekta: 15.mjeseci od početka

Nositelj projekta: Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

Partner: ORGANIZATION FOR PROMOTION OF EUROPEAN ISSUES Paphos, Cyprus

Agencija za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2022. g. za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja godine prihvatila je projektni prijedlog naše škole te mu odobrila financijsku potporu u iznosu od: 47,470,00 EUR za projekt pod nazivom Raširimo krila za ocean prilika.

 

 PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE U PROJEKTU MOBILNOSTI

Raširimo krila za ocean prilika”

Natječajna dokumentacija se nalazi u prilogu.

Ukupan broj sudionika i trajanje mobilnosti: 15 sudionika, 21 dan

Zanimanje učenika: 3 kozmetičara, 3 frizera, 3 kuhara, 3 ekonomista i  3 turističko-hotelijerskih komercijalista. 

U obzir dolaze učenici drugih, trećih i četvrtih razreda.

NATJEČAJ JE OTVOREN OD 05.07.2022. DO 12.07.2022.

Rok žalbe je 7 dana nakon objave rezultata Natječaja.

Žalbe se šalju na tajništvo Škole.

E-mail: tajnistvo@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr

 

Voditeljica projekta Marija Šimunović

e-mail:marija.simunovic00@gmail.com

OBAVIJEST O PROVOĐENJU INTERVJU-a

Intervju, za učenike koji su se prijavili na Erasmus+ projekt 2022-1-HR01-KA122-VET-000070506, projekt mobilnosti na CIpar će se održati  u ponedjeljak 18. srpnja u 8:00 sati u školskoj knjižnici.

Učenici koji su spriječeni doći u školu i rade za njih će se dostavit Zoom poveznica za 10 sati istog dana.

Voditeljica projekta: Marija Šimunović, prof. mentor

REZULTATI NATJEČAJA ZA SUDJELOVANJE U MOBILNOSTI UČENIKA U OKVIRU ERASMUS+ PROJEKT

"SPREAD OUR WINGS FOR THE OCEAN OF OPPORTUNITY

“RAŠIRIMO KRILA ZA OCEAN PRILIKA”

Članovi projektnog tima u sastavu: Antonija Bikić Šušnjara, Jelena Poljak, Nada Ratković, Marija Šimunović i Željka Vuko na osnovu pristiglih prijava, provedbe natječaja i intervjua su donijeli Odluku o izboru kandidata za mobilnost u Cipar u školskoj godini 2022./2023.

U prilogu se nalaze rezultati natječaja.

Za sve potrebne informacije i eventualne upite poslati mail na :

Voditelj projekta: Marija Šimunović, prof. mentor

marija.simunovic00@gmail.com

U Sinju, 19.07 .2022.

Opis tijeka:

Dana 10.lipnja u školi je održano prvo predstavljanje projekta “Raširimo krila za ocean prilika”.Učenici hotelijeri, kuhari, ekonomisti, frizeri i kozmetičari upoznali su se s projektom, njegovim ciljem, načinom odvijanja kao i svim prednostima koje dolaze sudjelovanjem na ovom projektu - mobilnosti. Natječaj za odabir sudionika je krenuo te sve informacije kao i dokumente za prijavu možete pronaći na stranicama škole u opisu profila!

 

Dama 12. lipnja održan je prvi zoom sastanak s učenicima SSŠ bana Josipa Jelačića gdje smo se upoznavali s projektom, ciljevima te načinom provedbe istog. Podsjetimo, natječaj za sudjelovanje na mobilnosti je otvoren do 19/06/2022 te ga možete pronaći na linku u opisu profila!
Dana 14. srpnja su se bodovale pristigle prijave za Erasmus+ mobilnost. Dana 18. srpnja u 8 sati u prostorijama škole je zakazan intervju - razgovor sa učenicima, a oni učenici koji ne mogu doći u Srednja Strukovna Škola, imati će u grupi Zoom poveznicu putem koje ćemo odraditi razgovor.
Dana 25. kolovoza je održan roditeljski sastanak gdje smo roditeljima prezentirali detalje mobilnosti.
  
Dana 6. rujna učenici su sudjelovali na predavanju iz zaštite na radu koje im je potrebna za obavljanje stručne prakse.
   
Od 05. rujna do 26. listopada. su krenule intenzivne pripreme: Jezične pripreme, Kulturološke pripreme...............sve pripreme se finaliziraju.  Poslušajte motivirane učenike na HIT Radiju , 13, rujna u 13.20. sati.
Dana 14. rujna je održana  Kulturološka priprema: "Upoznajmo Cipar- Povijesni dio
Pripreme za Cipar se intenzivno odvijaju. Učenicima i nastavnicima koji odlaze na mobilnost večeras je online predavanje održao Ante Jureta, profesor povijesti.
Učenici su se upoznali s bogatom poviješću i znamenitostima otoka Cipra. Egzotika Cipra osvojila je svakoga.
   
Gostovanje učenika na Hit radiju prije odlaska na Cipar
Dana 16. rujna je održana  Kulturološka priprema: "Upoznajmo Cipar- Geografski dio
Pripreme za Cipar se intenzivno odvijaju. Učenicima i nastavnicima koji odlaze na mobilnost večeras je online predavanje održala Anđela Cvitković, profesorica geografije.
Izrađena je i promotivna brošura Erasmus+ projekta "Raširimo krila za ocean prilika" Grafički dizajn: Laura Radanović, učenica 4.a razreda, zanimanje ekonomist.
 

Dana 30. rujna na Nastavničkom vijeću podijelili smo našim profesorima promotivne materijale projekta.. čokoladice, bookmarker i brošure.

Učenici su vrijedno promovorili projekt u gradu Sinju učenicima drugih škola .

Priprema prigodnih poklona mentorima i suradnicima
Dana 17. rujna je zapoćela priprema Engleskog jezika s profesoricom Daria Pavić. Pripreme su se odvijale intenzivo. Učenici su imali po 4 sata Engleskog jezika (17. rujna 23. rujna, 24. rujna,, 30.rujna, 02.listopada)
 
 
 

Dana 27. rujna je održan posljedni roditeljski sastanak prije polaska.

Dana 05. listopada odlazak na Cipar -3 tjedna mobilnost
Odlazahk u Paphos
Dolatzak u Paphos
Prvi radni dan: 06.10.2022.
Učenici su se upoznali sa svojim radnim mjestima te svojim mentorima. Nakon upoznavanja s mentorima i cijelim timom učenicima su objasnili kako će izgledati praktična nastava i što oni kao mentori očekuju od njih. Učenici se upoznali sa zaštitom na radu, aparatima koje će koristiti tijekom svoje stručne prakse, radnom vremenu, načinu odjevanja i svim pravilima na radnom mjestu. Učenici su također razgledali hotel gdje se nalaze njihova radna mjesta kao i samo mjesto gdje će ručati i provoditi pauze u ugodnom društvu sa svojim kolegama..
 
Drugi radni dan: 07.10.2022.
Učenici su se okušali u raznoraznim poslovima u okviru svoje prakse. Krenuli su hrabro u posao kako bi iskoristili sve mogućnosti koje im praktična nastava može pružiti tijekom ovog boravka.
 
 
 
Stručna praksa od 07.10.2022.-25.10.2022.
Radni dan 3 - 20
Uz odlične mentore i super kolege učenici će iz ove stručne prakse izvući samo ono najbolje - nove vještine, kvalitete i znanja! Učenici svakodnevno isprobavaju nove tehnike rada, vježbaju komuniciranje na stranom jeziku i uče se timskom radu.
                
Prvi slobodni dan 16. listopada učenici su iskorostili za istraživanje Afroditine plaže i i malog mjesta Episkopi kao i njegovih znamenitosti. Po povratku u smještaj, zajedno su odigrali nekoliko utakmica odbojke.
Drugi slobodni dan 21. listopada učenici su iskoristili u upoznavanju #Lefkara #Nissibeach #Capegravogrego #aAyianapa
 
Dana 23. listopada je bilo razgledavanje Pafos, prvi uspostavljeni i najveći licencirani zoološki vrt na Cipru, a postavljen je u bujnom i netaknutom prirodnom okruženju više od 100.000 m2. Jedna od vodećih turističkih atrakcija na otoku. Dom do velikog broja ptica i životinja iz svakog ugla planeta. Zbirka papiga i otrovnih zmija jedna je od najvećih u Europi!
 
Zadnj dan 25. listopada je biko pozdravljanje sa radnim kolegama i mentorima, kraj je stigao. Kolege i mentori smatraju da su učenici stekli puno novih vještina i znanja, pokazali su također svoje steknuto znanje i načine rada koje su ponijeli sa sobom iz svoje škole.
 
Nakon pozdravljanja s mentorima i kolegama, ostatak zadnjeg dana na ovom predivnom otoku smo iskorišten je za plivanje s kornjačama i vožnjom brodom u Plavu Lagunu.
Odlazak kući 26. listopada, Paphos-Zagreb-Split
Dana 9. studenog Projekt ‘Raširimo krila za ocean prilika’ u kojemu je sudjelovalo 16 učenika SSŠ Bana Josipa Jelačića u Sinju predstavile su u današnjem programu Hit radija profesorice Marija Šimunović i Jelena Poljak, dok su učenice Marija, Mirna i Anamarija ispričale svoja iskustva.
Dana 10. studenog u prisustvu učenika, mentora i roditelja u našoj školi održana je podjela certifikata učenicima nakon odrađene stručne prakse na Cipru, a iste im je podijelio ravnatelj Stipe Ivišić. U nastavku druženja, roditelji, učenici i profesori su odgledali malu video i foto galeriju svih momenata tijekom stručne prakse.
 
   

DISEMINACIJA

1. Diseminacija učenicima i nastavnicima Srednja Strukovna škola ban Josip Jelačić Sinj

1. Dana 17. studenog u školi je održana diseminacija projekta “Raširimo krila za ocean prilika” u 3. m razredu učenicima  smjer: turističko-hotelijerski konercijalist.

2. Dana 30. studenog u školi je održana diseminacija projekta “Raširimo krila za ocean prilika” u 3. kh razredu učenicima  smjer: kuhar i konobar.

3. Dana 23. prosinca u školi je održana diseminacija “Raširimo krila za ocean prilika” na Nastavničkom Vijeću svim nastavnicima.

2. Diseminacija nastavnicima na Stručnim Vijećima

1. Dana 23. studenog u školi je održana diseminacija projekta “Raširimo krila za ocean prilika” na Međužupanijskom vijeću podsektor „Kozmetičar“.

3. Diseminacija u medijima:

1. Portal Ferata, 25.05.2022.

Kuhari, kozmetičari, frizeri, ekonomisti, turističko-hotelijerski komercijalist idu na Cipar

https://www.ferata.hr/kuhari-kozmeticari-frizeri-ekonomisti-turisticko-hotelijerski-komercijalisti-idu-na-cipar/

2. Gostovanje učenika na Hit radiju prije odlaska na stručnu praksu na Cipar

3. Gostovanje učenika na Hit Radiju nakon povratka sa stručne prakse Cipra, 9.studenog 2022

4. Portal Ferata, 9. studenog, 2022

Iskustvo na Cipru obogatilo nam je znanje i vještine

https://www.ferata.hr/sinjske-ucenice-iskustvo-na-cipru-obogatilo-nam-je-znanje-i-vjestine/

3. Diseminacija ne web stranici Škole:

1. http://ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr/erasmus_2022

2. Obilježeni Dani Erasmusa 2022

http://ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1234&mshow=1413#mod_news

4. Diseminacija ne web stranici Projekta:

1. https://rasirimo-krila-za-ocean-prilika.webnode.hr/

2. https://rasirimo-krila-za-ocean-prilika.webnode.hr/o-nama/

5. Diseminacija na društvenim mrežama:

1. Facebook:

1. https://www.facebook.com/strukovna.skola.7/

2.https://www.facebook.com/rasirimokrilazaoceanprilika

​2. Instagram

1. https://www.instagram.com/explore/tags/ra%C5%A1irimokrilazaoceanprilika/

3. Blog

1. https://rasirimokrilazaoceanprilika.blogspot.com/

2. https://rasirimokrilazaoceanprilika.blogspot.com/2022/09/o-nama.html

2. https://rasirimokrilazaoceanprilika.blogspot.com/2022/09/sudionici.html

4. YouTube:

1.Stručna praksa-Paphos, Cipar:https://youtu.be/OS5sfjQZrZI?t=96

2. Stručna praksa-Paphos, Cipar: https://youtu.be/OVqRA-UK8-o?t=12

Evaluacija:

1. UPITNIK prije odlaska na stručnu praksu na Cipar-13.09.2022. 

Rezultati:https://docs.google.com/forms/d/1yVwkRRsv3thuOnoXDCciEi8uVVDc-Xb2x-y4OvKBbs0/edit#responses

U prilogu:

a).Rezultati-UPITNIK  prije odlaska na stručnu praksu na Cipar-MS Word

b).Rezultati-UPITNIK  prije odlaska na stručnu praksu na Cipar-MS Excel

2. UPITNIK za vrijeme stručne prakse na Cipru-16.10.2022.

Rezultati:https://docs.google.com/forms/d/12DwtS8EcY72o064WeQqWhNRoZl2Ga8Fg5ATY2gkDURU/viewanalytics

U prilogu:     

a).Rezultati-UPITNIK za vrijeme stručne prakse na Cipru-MS Word

b). Rezultati-UPITNIK za vrijeme stručne prakse na Cipru-Ms Excel

3. UPITNIK nakon povratka sa stručne prakse na Cipru-11.11.2022.     

Rezultati:https://docs.google.com/forms/d/1OP9ZIUmy8f_QOWvdEfe6QhZelQiQAa7Z3qLX5QdPr34/edit#responses

a).Rezultati-UPITNIK nakon povratka sa stručne prakse na Cipru-MS Word

b). Rezultati-UPITNIK nakon povratka sa stručne prakse na Cipru-MS Excel


Uplatnica za duplikat razredne svjedodžbe
Uplatnica za duplikat završne svjedodžbe
 

 

UPISI 2022./2023.
Popis udžbenika 2022/2023
IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Svibanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju