preskoči na sadržaj

Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj

 > Nastava  > Smjerovi
Smjerovi
Naša škola pruža vrhunsko školovanje i to za nekoliko zanimanja:

petogišnje:

-MEDICINSKA SESTRA OPĆE NJEGE / MEDICINSKI TEHNIČAR

četverogodišnja:

-EKONOMIST

Ovim obrazovnim programom učenici stječu opće i stručno znanje koje im otvara široke mogućnosti zapošljavanja. Poslovi koje po završetku školovanja mogu obavljati jesu poslovi knjigovodstva, finanancijski poslovi u računovodstvu i bankarstvu, poslovi planiranja, bilanciranja i analize troškova, izvođenja raznih pokazatelja o uspješnosti poslovanja i sl.

Uz stručno-teorijsko znanje tijekom svog školovanja ekonomist stječe i praktično znanje na vježbama u radionici (vježbenička tvrtka) te stručnoj praksi u poduzećima izvan škole. Time razvija organizacijske sposobnosti, sposobnosti poslovnog komuniciranja, lijepog ponašanja i timskog rada što mu pruža mogućnosti za zaposlenje, ali i pokretanje samostalnog posla (malog poduzetništva) za koji su važne menadžerske vještine (vještine upravljanja).

-KOMERCIJALIST

U ovom zanimanju nudi se širok spektar mogućnosti zaposlenja u raznim područjima gospodarstva. Opća, stručna i praktična znanja koja se stječu tijekom školovanja omogućuju rad u veleprodajama, maloprodajama, proizvođačkim, ugostiteljskim, hotelijerskim i turističkim poduzećima u unutarnjoj i vanjskoj trgovini, domaćem i stranom otpremništvu - špediciji, osiguravajućim društvima, carinskim skladištima, prijevozničkim pduzećima, zračnim lukama itd. Ovo zanimanje pruža dobru osnovu za nastavak školovanja, prvenstveno na Ekonomskim fakultetima.

-TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

Daje mogućnost zapošljavanja u ugostiteljskim poduzećima (hoteli, pansioni, i sl.), obrtničkim radnjama i industriji.Omogućava nastavak školovanja u područjima ugostiteljstva i turizma.

 

trogodišnja:

-PRODAVAČ - Nastava se dijeli na 3 dana teoretske i 2 dana paktične nastave. Kroz tu nastavu stječu se opća i stručna znanja te poslovne vještine za sve oblike prodaje u klasičnim i suvremenim prodajnim prostorima.

-KUHAR - Kuhar je obrazovni program koji zahtvjeva vještinu baratanja s namirnicama te njihovo aranžiranje kako bi se dobilo ukusno i estetski privlačno jelo. Po završetku školovanja moguće je otvaranje vlastitog obrta. Ovo zanimanje omogućava brzo uključivanje u rad hotelskih kuhinja i sala, rad u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima zahvaljujući velikom broju sati vježbi, praktične nastave i stručne (ferijalne) prakse. U struci je moguće usavršavanje (specijalisti, majstori) nakon 2 godine rada, doškolovanje (prekvalifikacija) do zvanja turističko-hotelijerskog komercijalista.

-KONOBAR - Konobar je zanimanje koje zahtjeva sposobnost komunikacije te prezentiranja kako kulturno-umjetničkih i zabavnih sadržaja okruženja, tako i prezentiranja ponude ugostiteljskog objekta. Predmeti koji se uče u ovom programu su u funkciji poznavanja svih vrsta usluživanja gosta te ophođenje prema pravilima bontona. Bodovni prag za upis u ovo zanimanje nije ograničen. Po završetku ovog programa učenik, nakon realizacije rada u struci od dvije godine, može otvoriti svoj ugostiteljski objekt i osigurati si radno mjesto.U struci je moguće usavršavanje (specijalisti, majstori) nakon 2 godine rada, doškolovanje (prekvalifikacija) do zvanja turističko-hotelijerskog komercijalista.

-FRIZER - Tijekom školovanja učenici se osposobljavaju za samostalno estetsko oblikovanje kose, njegu, bojanje i nijansiranje. Upoznavaju se s tehnikama rada i materijalima koji se primjenjuju u suvremenom frizerstvu. Nakon završenog programa učenici imaju mogućnost napredovati u zvanje majstora.

-KOZMETIČAR - Kroz trogodišnje školovanje kozmetičari se osposobljavaju za pružanje usluga čišćenja i njege kože, primjene pilinga i maski, dekorativnog i korektivnog te depilacije, uklanjanja celulita i masaže. Napetosti koje nam donosi svakodnevni život crpe iz nas energiju. Stari i mudri istočnjaci znali su da je umor i napetost najlakše ukloniti masažom. Ovaj posao podrazumijeva stalno učenje i napredovanje jer baviti se kozmetikom znači pratiti razvoj medicine, biokemije, kozmetologije, farmakologije, biologije i ostalih znanosti. Nakon završenog školovanja mogu se zaposliti u marketingu, kazalištu, na filmu, TV-u i u obrtništvu.

 

 

 

Profesionalno usmjeravanje

  učenika završnih razreda

          srednjih škola

https://e-usmjeravanje.hzz.hr

https://e-usmjeravanie.hzz.hr/Predanketa

Google tražilica

    

Popis udžbenika 2023/2024
UPISI 2023./2024.
Uplatnica za duplikat razredne svjedodžbe
Uplatnica za duplikat završne svjedodžbe
 

 

IZDAVANJE POTVRDA

POTVRDA

Upute su dolje u priloženom dokumentu.

 

 

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
dokumenti DM
Oracle Academy

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Korisni linkovi
CMS za škole logo
Srednja strukovna škola bana Josipa Jelačića Sinj / Dinka Šimunovića 14, HR-21230 Sinj / ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr / ured@ss-strukovna-banajosipajelacica-sinj.skole.hr
preskoči na navigaciju